Usměvavá zpěvačka Eva Hurychová, která prožila domácí teror, přišla do Blesk.cz na chat se čtenáři. Eva se narodila v Praze a za svůj život prošla mnoha hudebními skupinami. V 70. letech prorazila v triu Letokruhy, později založila vlastní, rockově laděnou skupinu Drops. V roce 1982 se setkala s hudebníkem Janem Neckářem a začala spolupracovat se skupinou Bacily. V jejím životě však nebyla jen kariéra. V roce 1987 se vdala za technika své kapely Pudr Jiřího Mošnera a po šesti letech se jí narodila dvojčata. Manželství však nebylo šťastné. Kdysi populární zpěvačka prošla peklem a stala se obětí domácího násilí... Nyní se snaží z psychického a fyzického teroru vymanit. Otevřeně promluvila o svém osudu a snaží se pomáhat ženám, které se stejně jako ona staly oběťmi násilí. Navíc vydala v září 2007 po 10 letech nové album nazvané Souhvězdí lásky. O jejím krutém osudu pak vypráví kniha ´Řekla jsem Ne tyranovi´ z října minulého roku. Eva Hurychová 25. ledna s chutí odpovídala čtenářům na jejich dotazy ohledně domácího násilí, protože se sama podílí na jeho potírání. Radí ženám, jak mají v takové chvíli postupovat, co dělat a kdy zavolat policii...


Otázky, na které se během chatu nedostalo, odpověděla Eva dodatečně ZDE: Evo, kdy poprvné Vám manžel uhodil. Bylo to ještě před svatbou? Ivana K. Ano. Před svatbou mi dal jeden malý políček a hrubě mě odstrčil. Vzpomínám si, že se mi z toho rozbušilo srdce. Milovala jsem ho a myšlenku na rozchod jsem ihned zavrhla.
Dobrý den, moje žena studovala u vašeho tatínka hru na varhany a měli spolu hezký vztah učitel-žákyně. Ráda na roky na LŠU vzopmíná.Studovala u něj i v dospělosti. Jinak určitě si koupíme vaše CD.Když jsme studoval na SPŠE v Liberci znal jsem vaše tehdejší kolegy z kapely a sledoval tak vaši tvorbu. Přeji vám hodně sil do života a chci abyste věděla, že si vás velmi vážím. Přeji vše dobré. Vojta Děkuji za přání. Tátu jsem měla moc ráda, před pěti lety zemřel. Jestliže Vás zajímá moje tvorba, něco najdete na: www.evahurychova.cz
Dobry den, pani Evo, moc Vas zdravim. Shodou okolnosti jsem vcera docetla Vasi knihu. Ktera ma, alespon pro mne - otevreny konec. Chtela jsem se zeptat, zda jiz nastala nejaka zmena, co se soudu, vyrovnani, pripadne potrestani manzela a pod.? Preji Vam hodne sily a energie i nadale. Sarka I já Vám přeji mnoho štěstí. Soudní procesy budou běh na dlouhou trať, což mám teprve před sebou.
Dobrý den kolik vám je? Bauna Žena nemusí prozrazovat věk :-).
Vím o čem mluvíte ,já sama nadokážu odejít, protože mám dvě děti,ale vím , že pravdu mají všichni kteří říkají uteč dokud je čas, hledám v sobě sílu situaci řešit, ale není to lehké. Všem držím palce a obdivuji všechna manželství kde jsou ti dva pro sebe vším. Držím palce všem život v ponižování není dobrý. Anna Ano, mají pravdu. Věřím, že sílu najdete, protože nikdo nemá právo člověka ponižovat. Přeji Vám hodně sil.
Co si mam myslet o psychologovi kdyz mu reknu jaka sikana je na pracovisti a ona mi rekne po nekolika mesicich ze jsem vztahovacna!!! A nevysvetli co si mam predstavit pod tim pojmem-lzu,zvelicuji to? Divne ze jak to reknu znamym, tak ti mi veri. Jak tedy ji to mam rict aby mi verila? Nekolik mesicu jen resi zda jsem vztahovacna nebo ne? Ikdybych byla,jejim ukolem je pomoct mi po psychicke strance.Vse co se dovi jen zapise do papiru a nerekne zadnou radu. Je to normalni? Dita Se šikanou na pracovišti a pracovně právními záležitostmi nemám žádné zkušenosti. Šikanu však nelze tolerovat stejně jako násilí.
Znala jsem Vašeho manžela když nám bylo 20 let , byl společenský, byla s ním sranda ,jako násilník mi rozhodně nepřipadal. Dana Souhlasím, také mi tak nepřipadal, proto jsem s ním do vztahu šla. Podle odborníků se však mnoho věcí odkryje až později.
Dobry den, v te dobe nebyl nikdo kdo by vam pomohl.Rodina,kamaradi,lekari? Preju jinak hodne stesti do budoucna. Vera Děkuji za přání. Měla jsem štěstí, za které děkuji osudu, pomáhalo mi a stále pomáhá mnoho úžasných lidských bytostí. Hlavně jim patří můj velký dík.
Sikana na pracovisti - jde o to jak to resi soud.Snad jste se soudila s manzelem. Je mi jasne ze jak povite u soudu jak Vam ublizuje manzel tak ted zda to soud posoudi objektivne i kdyz nemate svedka. Musim mit tedy nejakou nahravku,svedka u soudu? nebo staci jen moje prohlaseni.Ja fakt nevim jak se da v tomhle branit soudni cestou. K šikaně na pracovišti jsem se před chvíli vyjádřila. K soudním procesům důkazy většinou potřebujete a k objektivnímu posouzení je kromě jiného důležitá i moudrost soudce.
Kam se může obrátit týraná žena, která nenese známky fyz.násilí na těle, která si ale zažívá vyhrožování,ponižování,hrubé zacházení? Zjistila jsem, že dokud se nestane něco "velkého"úřady to nezajímá a nikdo Vám nevěří. Hana Násilí nejsou jen facky. Vše, co Vás zraňuje, ať již jsou to výhrůžky, ponižování, vydírání, zastrašování a další, znamená násilí. Můžete se například obrátit na: DONA linka 251511313, ROSA - linka SOS 602246102, Bílý kruh bezpečí 257317110, proFEM 224910744, Acorus 283892772, evinaschranka@email.cz
Milá Evo, moc Vás zdravím. Chci Vám vyjádřit svou podporu a zároveň obdiv, protože není zdaleká tak snadné, jak se může zdát, odejít od člověka, který Vás nějakým způsobem týrá. Právě pracuji na založení nadačního fondu, který se bude mimo jiné zabývat i podporou žen, které trpí domácím násilím. Přeji Vám do budoucna hodně zdraví, štětstí a normální "obyčejné" lásky. Lucka To je od Vás velmi záslužné. Děkuji za hezké přání a ať se daří.
Před chvílí jsem Vám psala ohledně jedné paní z Bystřicem pod Hostýnem mam i emailjitka.dr centrum.cz EVA Děkuji. Ráda si přečtu.
Nezlobte se, ale pořád nechápu a nerozumím ženám, co se nechají léta týrat. A pak teprve něco podniknou. Myslím si, že hodně žen jsou v domnění, že to tak prostě asi musí být, je to muž. Ony vlastně za to ani nemůžou, je to hlavně výchovou. Je možné, že v rodině to zažívaly u svých rodičů. Ale jestli se znovu vdají a znovu jsou týrány, tak si myslím, že je v nich nějaká chyba. Přeji vám v životě hodně štěstí. Vlaďka V dětství jsem nic podobného neprožívala. Jakýkoli útok je vždy problém násilníka a NIKOLI OBĚTI! Oběť se z nezvládnutelného chování partnera nesmí nikdy obviňovat.
Paní Evo,myslíte, že je možné aby se podařilo změnit v dohledné době Zákon o rodině a legislativu vůbec? Moc Vám fandíme, vzala jste si na sebe velikou věc,pokud i my, obyčejní lidé, můžeme pomoci, rádi to uděláme. Jana Děkuji, jste moc hodná. I já udělám vše, co je v mých silách. Zákon o rodině si zaslouží změny od základu, je nutné, aby děti byly do péče svěřeny promptně, včetně placení výživného a mnoho dalšího. Sama jsem bojovala o jejich svěření i výživné celý jeden rok, což nikde ve vyspělých zemích neexistuje.
Dobrý den,prosím, je možné uvažovat tak, že jste se i v dětství potýkala s nějakými nepravostmi a proto jste neměla podporu u svých rodičů a také jste si neznala rady, jak týrání řešit bez následků? atevy Vždy jsem měla podporu svých rodičů. Dětem jsem chtěla udržet rodinu, což byla velká chyba, a to, že jsem díky zamilovanosti mnoho přehlížela, považuji za fatální chybu. Bohužel jsem ji udělala.
Paní Evo,zažila jsem si fyzické a psychické násilí od svého bývalého manžela. Již 9 let spolu nežijeme, přesto mi dělá ze života peklo. U soudů předkládá (pokud se dostaví)naprosto nesmyslné argumenty a lži, udělal ze mne již alkoholičku, prostitutku,nejsem schopna se postarat o děti, odpoutává pozornost od toho hlavního proč u soudu jsme. Soud bohužel těmto věcem naslouchá a je na mě abych se vždy očistila a obhájila. Nemám peníze na právníka. Myslíte, že to někdy skončí že někdy bude soud naslouchat i mně? Děkuji. Ilona Mila paní Ilono, jsme opět u zákonů a soudu. Přeji Vám soudce, jemuž nebude chybět ani kousek svědomí, relevantní znalosti a hlavně pokora. Má v rukou moc, jež určí lidský osud, další bytí a existenci člověka. Tato moc je jedna z nejvyšších. Vím, jak se u soudu těžko obhajuje pravda proti lži. Jeden takový proces mám nyní v běhu. Zkuste bezplatné právní poradny, například každou středu proFem 18.30 -20.30 hod. tel. 224 910 744. Můžete mi také napsat na evinaschranka@email.cz. Co budu moct, pomohu.
EVIČKO JSEM NA VÁS PYŠNÁ hana Moc děkuji, ale tolik chvály si nezasloužím.
Ahoj Evo, nemlátila jsi svého manžela ty a pak to obrátila na sebe? většinou to tak chodí a už prosím o nějakou odpověď a né jen ty líbivé.Děkuji Gina Zřejmě tě Gino zklamu. Nemlátila a s ohledem na jeho fyzickou převahu by to ani nebylo možné. Po jednom jeho útoku a snaze znemožnit mi volat na Policii, při čemž rukami držel dveře, abych se nedostala k jinému k telefonu, jsem ho v SEBEOBRANĚ, aby mě neomezoval v pohybu, do jedné ruky kousla. Moje sebeobrana měla smysl, dveře povolily. Máš pravdu, u násilníků to chodí, jak píšeš. Mají vždy snahu obvinit z útoku obět, čím jen potvrdí své násilné chování. Takové jsou statistiky a zkušenosti mnoha žen, které mi píší.
Ještě se kamarádíte s Ljubou Krbovou? A co Neckářové, byla jste s nimi v kontaktu, když Vám bylo nejhůř? iva Již dlouho jsem ji neviděla, ale Jan Neckář byl kmotrem mého CD, které vyšlo loni na podzim.
Milá Evka,strašne Vás pozdravujem,dnes píšem už druhý krát.teším sa na Vaše nové CD,dúfam,že ho čoskoro dostanem aj na Slovensku.Ak sa môžem spýtať,akého typu tam máte pesničky.Prajem Vám úspešný návrat do sveta hudby a krásne a pokojné súkromie.Všetko dobré želá Miro Fančovič PA. Miro Fančovič Na CD Souhvězdí lásky, které je i s knihou k dostání v prodejnách Knižního klubu, jsou písně i LP deska se skupinou Bacily, která na cédečku ještě nikdy nevyšla. Jako bonus jsou mé nové autorské písničky. Více je na www.evahurychova.cz
17let s manželem nežiji. Holduje alkoholu a pak je velmi agresivní, často mě fyzicky i psychicky napadá.Před druhýma je velice elegantní a doma by mě zabil.Sledovala jsem Váš pořad v televizi a velmi mě zaujal.Proto bych se ráda s Vámi setkala osobně v Praze nebo kdybyste mi mohla napsat na adresu moji dobré dlouholeté kamarádky p.Jitka Drápalová ulice Družby č.1376 76861 Bystřice pod Hostýnem která dopis nebo zrávu od Vás předá.předem moc děkuji eva Zkusím napsat, ale i Vy můžete psát na evinaschranka@email.cz, což je nejpružnější.
Dobrý den paní Evo,sleduji Vaše stránky a jsem moc ráda,že jste našla tu obrovskou sílu vystoupit z řady a co víc,dokázala jste to veřejně.za to Vám patří velký DÍK!Přeji hodně sil,štěstí a opravdové lásky! Vlaďka Moc a moc děkuji. Nápodobně!
Dobrý den,naše soudnictví je v hrozném stavu, sama si prožívám na vlastní kůži obrovskou bezmoc, od října 2006 nemám soudem svěřené děti do své péče a určené alimenty. Otec se účelově odvolává a nedostavuje se k soudu.Mám nějakou šanci? Jsem bezradná. Děkuji moc a držím Vám palce, bojujete za nás za všechny. Soňa Šance jsou, ale dokud nedojde ke změně v zákonech, změně vymahatelnosti práva, čeká nás mnoho zbytečného prodlení. Bojuji a budu bojovat, můžete se spolehnout. Jde totiž o naše děti, aby ti další nemuseli zažívat, co my.
Evičko, já tě moc zdravím, vypadáš skvěle a jsem ráda, že se ozývá tolik lidí, protože je to známkou toho, že Tvá kniha měla smysl, protože dodává sílu všem, kteří váhají a bojí se udělat ten krok k tomu, aby se nebáli udělat krok k nalezení svého "JÁ" - jen tím, že se ozvou a pochopí, že co nezmění oni, nezmění nikdo. Přeji Tobě i všem ostatním, tu pevnou vnitřní sílu, která je zapotřebí. Nikdy se nebojte stínů, protože znamenají, že někde nablízku je světlo. Evičko hezký den, plný sluníčka. Hanka Děkuji za hezký kompliment, snažím se, protože jako ženy musíme být stále krásné, mladé, veselé a hravé. Ráda všechny podpořím, aby našli hodně sil, protože se nedáme. Díky moc za milou zprávu.
Chtěla bych Vám popřát hodně štěstí a poděkovat za odvahu, veřejně o této smutné věci hovořit. Sama jsem něčím podobným prošla, měla jsem naštěstí kam jít, takže jsem odešla už třech letech a snažila se, aby hlavně syn rychle zapomněl. Dodnes mne toto téma nahání husí kůži, ať se týká žen, dětí, mužů nebo zvířat. Tak ještě jednou přeji hodně zdaru. Věra Děkuji za podporu. Týrání bude asi všem obětem nahánět husí kůži až do konce života a je to smutné.
Dobrý den,Evo! Byla jsem na křtu vaši knihy a následně jsem od vás dostala pozvánku na besedu,které jsem se bohužel nemohla zúčastnit.Budete pořádat nějakou podobnou akci?Křest knihy byl velice pěkný a byli přítomni zajímaví hosté. Eva Fajkusová Díky, myslím, že se atmosféra celého křtu povedla, což nebylo mojí zásluhou, ale tím, že jste přišli. Zajímavé kmotry nelze v žádném případě opomenout :-).
Paní Evo, viděla jsem Vás v pořadu Karla Šípa - Všechnopárty. Zajímalo by mne, jestli pan Šíp alespoň po odvysílání pořadu pochopil, že se prostě o některých věcech nedá vtipkovat a že jeho rádoby humorný přístup k danému tématu byl krajně nevkusný. Daniela Karel Šíp vycházel i z mé knížky, průběhu faktů a jeho záměr byl dobrý. Humor k němu neodmyslitelně patří, s tím se nedá nic dělat :-).
Dobrý den paní Hurychová. Chci se Vás zeptat jak mám reagovat na člověka, který je žárlivý a má úplné agresivní amoky. V té chvíli mu vše raději odkývnu. Pak je chvíli klid a za 2 dny znova. Asi je to chyba, ale jinak bych ho musela vyhodit. Můžete mi poradit. Jarka Chorobná žárlivost je vážný problém, život vedle takového člověka není lehký. Radila bych rozchod, rozhodnout se však musíte sama.
Po 35 l. manželství snad fyzický teror skončil, psychický přetrvává. Je nějaká šance získat cosi ze SJM , když býv. manžel převedl (ukryl)společné finance na cizí osoby ? Jsem bez prostředků (manžel má miliony)a u soudu si připadám jako vyvrhel. Vaňková V zemi, kde ti, co mají platit, mohou převést příjmy neznámo kam, prodat akcie i firmy, a to vše bez jakéhokoli postihu, si bohužel připadáte, jak píšete.
Chci se zeptat na Váš názor. Žiji s přítelem a ten mě neustále kontroluje,podezírá ze všeho. Po návštěvě u známých hodnotí mé chování a vždy se najde něco se mu nelíbí, že např.dávám málo najevo náš "ideální" vztah a to ho rozčílí.I na návštěvě mě neustále sleduje. Nejraději by byl abychom kam příjdeme všem hned řekla, jak se šíleně milujeme a přitom doma mě neustále něco vytýká a hodnej na mě není.Nemám s ním "vnitřní klid". Co si o tom myslíte? petra Obávám se, abyste s tímto člověkem vnitřní klid našla. Buďte opatrná, přemýšlejte, zda chcete mít tuto budoucnost. Pokud ne, musíte změnit současnost. To si upřímně myslím, rozhodnutí je však jen a jen na Vás.
Paní Hurychová,udělala jste moc dobře ,že jste od manžela odešla.Mě v červenci přítel zbil a mam dosud následky,chodím 2x týdně na rehabilitace a ještě půl roku budu muset chodit.Svou maminku se kterou bydlí, ale bije dál,už ji nemá kdo bránit.Uvidíte, bude líp,čas všechno zahojí.Držím vám palečky. Jaruška Děkuji a přeji brzké uzdravení.
Nebojíte se, že tento psychopat, který Vám takto zničil život se Vá nadále bude mstít za Vaše veřejné promluvy o svém životě? Žijí vaše děti s Vámi? Erika Nebojím, i kdyby dělal cokoli. Vše jsem napsala do knihy Řekla jsem NE tyranovi. V mým nejtěžších dobách mi jeden kamarád, jež je na vysoké duchovní úrovni a má i věštecké schopnosti, řekl: "Vydrž to, dočkáš se velké satisfakce a mnoho dalšího". Přiznám se, že na jaře roku 2005 jsem nevěřila, že bych něco měla před sebou. Dnes věřím, neboť se nemýlil :-).
Bývalý manžel mě týral i s dětmi 13 let než jsem se rozhodla podat žádost o rozvod. Je to již 25 let. Nechci zde popisovat horory, které jsem zažila. Má otázka zní: Dnes jsem již v důchodu a poměrně čilá, tak se ptám, zdali máte nějakou organizaci, ve které bych mohla zdarma pomoci. Času mám dost tak klidně napište. Děkuji. Marie Děkuji za nabídku. Ozvěte se na evinaschranka@email.cz
Jak vám ovlivnila média váš osobní život a jaké to mělo následky. Irena Vše má plus a minus, média nevyjímaje. Podle rubu a líce jsou i následky.
Evo, pamatuji si Vás z 80.let myslíte, že máte co říct dnešním mladým nebo vsázíte na pamětníky? ota Na nic nesázím a osloví-li někoho má tvorba, na věku nezáleží.
Dobrý den p.Evo,sama vím,jak není lehké o tomto domácím násilí mluvit veřejně,ještě je hodně žen,které se zato stydí,já sama jsem si prošla také tímto peklem,vše jsem snášela 14.l,ale nyní jsem dospěla k závěru,že svůj i dcery život změním od základu,práci již mám,tudíž na tom tyranovi nebudu finančně závislá a co se týče bydlení,to jsem s pomocí své maminky taky vyřešili,p.Evo velice se omlouvám,že nemám na Vás dotaz,ale hodně ženám,tím svým rozhodnutím jste dodala odvahu.Ten,kdo to nezažil fakt neuvěří,já jsem byla týraná psychicky,takže sama víte nejlépe,že to je horší,než deset facek.Nebudu Vás déle zdržovat,jen bych Vám i Vašim holčičkám popřála,aby už bylo vše jen dobré,snad tento můj příspěvek nevymaží,ještě jednou Vám 3 baby hodně všeho nej..nej...,děkuji. S pozdravem Jana V. Nezdržujete mě a děkuji mnohokrát. Na dotaz nemusíte nic mít, takže se klidně ozvěte se na: evinaschranka@email.cz
ZDRAVÍM A FANDÍM ODVAZE,KTEROU JSTE MĚLA,PROSÍM,NABÁDEJTE STEJNĚ POSTIŽENÉ,ABY SE ODHODLALY A ZMĚNILY SVŮJ ŽIVOT,KTERÝ SE JIM PROMĚNIL V PEKLO.DĚKUJI ZA NĚ. Marie Moc děkuji.
Dobrý den paní Evo, o Vašem životním příběhu jsem četla, viděla jsem 13. komnatu. Je dobře, že lidé dokáží sdělit své špatné zážitky nahlas, dodají sílu ostatním poníženým či týraným lidem. Zajímalo by mě, zda máte dcery ve své péči a jak se exmanžel chová k dcerám? Nebo týrání v nějaké jiné formě přenášel i na dcery? PetraK. Dcery mám ve své péči, manžel je netýral. Byly však svědky všeho. Obětem je nutné dodat sílu, aby viděly, že nejsou samy. Je nutné jim naslouchat, motivovat je a žádné násilí neminimalizovat.
Dobrý den,hrozně rád jsem poslouchal vaše písničky a moc se mi líbily.Chci se zeptat, jestli ještě vydáte nějaké CD.Byl bych moc rád Aleš Mám v plánu vydat autorské album a jakmile budu mít prostředky, moc ráda se do toho pustím. Více najdete i na www.evahurychova.cz

Otázky z chatu: Byla jste sveho casu docela zajimavy objev cz.pop-music.Mam vase lp vsechny.Chystate neco noveho vydat?Prosim ne retro,neco co ted citite.Jinak vse nej s can.ostrovu.Snad pri me navsteve Ceska2009 uz budu mit moznost.Preje mily den Milan Děkuji za milý vzkaz z takové dálky :-). Materiál na své autorské album mám připravený a jakmile budu mít finanční prostředky k jeho realizaci, ráda se do ní pustím. I Vám přeji vše krásné.
Ještě jezdíte do Bělé? Petr Hercik Velmi zřídka, ale jezdím.
Paní Evo jste statečná žena,pokud bych vám mohla být nějak užitečná ve vaší pomoci jiným týraným ženám,prosím napište na mou adresu.Držím palce! mdurbockova@seznam.cz Děkuji. Ozvu se.
Chtěla jste být vždycky zpěvačkou a měnila by jste dneska profesi? Irena Od mala jsem chtěla být zpěvačkou. Nikdy jsem nepřemýšlela, zda bych měnila, takže asi neměnila. Děkuji za podnět.
ahoj jak pak se mas? pawel Bojuji, k čemuž je potřeba hodně sil, proto je musím stále utužovat. Již jsem si zvykla, zkušenosti člověka naučí, takže si nestěžuji.
Paní Evo, kde "to" začíná? Můj manžel je prudší povahy, já také a vyhovuje nám to. Nedávno ale do mě při hádce prudce strčil, uklouzla jsem a narazila si kostrč. Hned se omlouval, ale hned při další hádce vyhrožoval, že mě strčí znova. Chtěl by se mnou dítě, ale já se nějak začínám bát... Díky a hodně stěstí. Lada Nejen facky, ale strkání i jakýkoli jiný útok je týrání. Žádná agresivita se nesmí minimalizovat! Mít s tímto člověkem děti je riskantní, velmi dobře pouvažujte. Mohu-li, nedoporučila bych Vám to. Násilí se opakuje a zhoršuje, takové jsou zkušenosti.
Milá Evo, obdivuji Vás, za Vaši odvahu odejít, problém řešit, a ještě se snažit pomáhat jiným, veřejně vystoupit a pak se TYRANA nebát!!! Jak jste to dokázala??? Pro mě naprosto k nepochopení??? Moc si Vás vážím, držím palce, jste úžasná. Mě zatím manžel fyzicky nenapadá, ale týrá prakticky denně, nikdy nevím co mě za chvíli čeká. Máme dceru, která ještě studuje, nechci ji brát domov. Myslím, že nás potřebuje oba, i když si vše uvědomuje. Nevím, jak to všechno u nás dopadne, prosím Boha, abych se ráno nevzbudila,to je pro mě NEJLEPŠÍ.Evo, mějte se moc hezky, přeji Vám hodně zdraví a pohody. Jindra Prosím, napište mi na: evinaschranka@email.cz. Sdělím Vám několik postřehů, probereme to. Držte se!
Milá Evo,váš krásný hlas mi chyběl,netušila jsem co všechno jste prožila,asi to je hodně bolestné opustit kariéru úspěšné zpěvačky a stát se obětí domácího násilí,držím palce ,aby vás už v životě nic podobného nepotkalo.A ptám se zda uvažujete o návratu? Karla Vosejpka Děkuji za hezká slova. O návratu uvažuji pouze napůl, stejným dílem chci pomáhat ostatním obětem.
Milá paní Hurychová, zajímalo by mě, jestli je pravda, že týrané ženy pociťují závislost na svých tyranech, ze které se nemohou vymanit. Jak to bylo u Vás? Irena Šalamounová Nejčastěji jde o ekonomickou závislost, ženy nevědí, co si s dětmi počnou a kam půjdou. Zřídka se vyskytne tzv. "stockholmský" syndrom a oběť má k tyranovi citovou vazbu, což nebyl můj případ.
Dobry den, jak jste zvládala péči o dvojčata, když byla malá? Sama mám dvojčata a když byla ještě miminka bylo to neskutečně náročné období, neumím si představit zažívat něco takového jako jste zažila Vy a ještě stíhat vše kolem holčiček !!! Musíte být opravdu hodně silná. Přeju Vám jen to nejlepší a hezký den. Jana K. Dvojčata jsou doslova a lidově řečeno mazec :-)). My ženy to však zvládneme, nic jiného nám totiž nezbývá. V té době jsem měla plný mrazák domácí čokolády, kterou jsem neustále připravovala. Trochu to pomáhalo. Mějte se krásně a děkuji.
Som strašne rád,že ste sa vrátila do sveta a že to desivé utrpenie máte za sebou.Prajem Vám veľa úspechov a verím ,že sa na kultúrnom podujatí stretneme trebárs aj na Slovensku.Prajem všetko dobré. Miro Fančovič Děkuji za hezký vzkaz. K návratu mi pomohlo a stále pomáhá mnoho dobrých lidí, hlavně jim patří dík. Na Slovensko přijedu moc ráda a i Vám přeji hodně štěstí.
Evo chtěla bych Tě hlavně pozdravit! Přeju Ti aby byla Tvoje budoucnost už jenom lepší jak v profesním, tak i v soukromém životě. Moc ráda bych Tě viděla, ale nevím jestli do Liberce ještě jezdíš. V každém případě Ti držím palce. Madla Moc děkuji.
Paní Hurychová,nemám otázku,ale chci Vám popřát v životě hodně síly,zdraví,štěstí a hodně spokojených posluchačů. Máte můj obdiv, držím palce. Nashledanou. Gerda Váš vzkaz mě potěšil. Děkuji.
Jak se může nechat intel. žena doma týrat, v každém případě při prvním náznaku bych si udělala kurz judo.Pak by hoch viděl. Majka Kurz juda není špatný nápad, ale vždy by asi nepomohl. Problém týrání je spletitý.
Zdravím paní Evo známe se z porady a moc vám držím palečky a děkuji za všechny ženy..až budete poblíž , dejte mi vědět..moc ráda se svámi sejdu..Mějte se krásně a držte se i vy, hodně štěstí....Díky junkova eva Moc děkuji a též se ráda sejdu.
Evo jsem v podobné situaci, musím si měnit čísla, protože manžel má zákaz styku, přesto mu vždy na mě někdo číslo dá, jak jste to řešila vy? HANKA S utajením je problém. Zažila jsem výhrůžky s odposlechem, štěnicemi v pokoji atd. Mám i jedno tajné číslo. Odposlech lze hodnotit jako trestný čin.
Zdravím vás Evo, hodně síly, je pravda, že vás manžel stále ještě sleduje? Bojíte se? Jarka Manžela, (nyní je již exmanželem) se delší dobu nebojím. Nevím, zda mě sleduje či odposlouchává.
dobrý den.vypadáte moc hezky na obrázku, jste moc hezká. Šárka Moc děkuji za hezký kompliment.
Dobrý den paní Evo, přeji Vám vše nejlepší na Vaší cestě do "normálního" života a chci se zeptat, zda byste uměla vlastním dcerám poradit či vymluvit partnera, který by měl znaky možné budoucího tyrana? Barbara V lásce se radí velmi těžko a navíc některé vlastnosti se projeví u člověka až později.
Já jsem vás jako zpěvačku nikdy neposlouchala,mám jiný vkus ,ale opravdu přeji moc štěstí vám i dvojčatům, jste dobrá a odvážná ,že o tom umíte promluvit veřejně a možná pomůžete i jiným týraným maminám,mějte se krásně. Jitka Pomáhat ostatním je má povinnost. neboť i mně mnoho lidí pomohlo. Děkuji za hezká přání.
Vážená paní Hurychová, nedávno jsem dočetla Vaši knihu"Řekla jsem Ne tyranovi".Byla jsem v šoku,čím vším jste si musela projít..!!!Jste velmi statečná!!Obdivuji Vás.knížku jsem přečetla doslova jedním dechem a už putuje po kamarádkách :-))Přeji Vám mnoho úspěchů v soukromém i pracovním životě. S pozdravem Jana Zwikirschová Velmi děkuji a přeji mnoho úspěchů.
Evo - pořád Vám to sluší, napište jak to děláte? Máte stále tu svou jiskru v oku a to je dobře. Přeji Vám se ženou, aby jste vše zvládla a dokázala se zcela oprostit od vzpomínek, které nosíte ve svém nitru. Však o tom zpíváte - "KDO SE VZDÁVÁ, NEVYHRÁVÁ". Podporujeme Vás nejenom v osobním životě, ale i ve věci, kdy jste prolomila a veřejně otevřela problém, týkající se našeho soudnictví. Zdeněk Moc a moc děkuji.
Dobrý den paní Evo,velmi Vás obdivuji,že jste řekla né.A jen se chci zeptat co Vás popohnalo k tomu říci né?Protože mě samotné říci né trvalo 15 let a přitom jsem přišla o jedno své dítě které se vrátilo k otci ,protože si myslí,že takto to je v pořádku a že já jsem ta špatná.Jeětš jednou Vás velmi obdivuji.Hodně zdravíčka do dalších let Martina J. I mně to trvalo mnoho let. Děti nemají zkušenosti a nemůžeme je po nich chtít. Jednou si uvědomí, že by rovněž nemohly akceptovat stejný způsob chování od partnera, které zažily od svého otce vůči Vám. Dejte jim čas, i kdž to bolí.
Dobrý den, o tom jak jste zkazila život Karlu Hurychovi také píšete? To bych si tu knihu koupila. filmařka Nejde o Karla Hurycha, nikdy mě netýral. Z toho důvodu a pro jeho ochranu uvádím jméno Jiří Mošner, aby nedošlo k podobnému omylu.
Mám doma manžela,který si myslí,že vše musí být po jeho a doma uplatňuje "tvrdou ruku".Občas mne i bije,je na mě hrubý.Někdy jsem až zoufalá.Neustále má pocitže mě musí ovládat,denně poslouchám jeho řeči,že já "musím poslouchat".Žijeme na malém městě,kde on má vzornou pověst a ženy ho zbožňují.Doma je pravý opak.Co mám dělat? Jana Nikdo nemá právo druhého člověka jakkoli týrat. Teror nejsou jen facky, ale ponížení, vydírání, zastrašování atd. Můžete se obrátit na tyto organizace: DONA linku, ROSU, proFEM. Acorus, je možné napsat i mně evinaschranka@email.cz.
Dobrý den paní Evo.Viděla jsem vloni v televizi Váš medailonek o Vašem osobním životě,poté jsem Vám psala na Vaše internetové stránky a dostala od Vás i odpověď,za kterou dodatečně děkuji.Moc Vás zdravím a doufám,že máte ve svém životě už klid a pohodu.Přeji v novém roce jen to nejlepší.Hezký den přeji. Naďa z Prahy 3 I Vám vše nejlepší a děkuji.
Prosím,co si myslíte o napadení Veroniky Fasterové Danem Holovským. Děkuji. Valda HK Jakékoli napadení není nikdy problém oběti, je to vždy a zásadně pouze problém agresora. Zaslechla jsem zmínku, že tento člověk v minulosti již měl problémy s násilím, což potvrzuje zkušenosti, že násilí se vždy opakuje a často i zhoršuje.
Dobry den pani Hurychova,musela jste si projit ocistcem,ale obdivuji vas jak jste se dokazala postavit na nohy a ze zeme to jde moc tezko.Zda se mi,ze jste vse tak zvladla prijde mi to to nejspravnejsi co jste mohla udelat.Ja ziji deset let s partnerem a neni na me hodny zly urazi me s nicim nepomuze zije v mem domea na nic kromeenergii a jidla neprispiva,nejsem chuda,ale ne zase moc bohata nejake prijmy mam.Nevim jak z toho ven jsem na nem v nekterych vecech zavisla a nedokazu si poradit.Proto se ptam jak jste to dokazala. Mozna mam strach ze je mi jiz 52 kolik vam bylo,kdyz jste rekla ne???? Preji hodne stesti a lasky Alena Posledním hřebíčkem, kdy jsem řekla NE! byla má dlouhodobá pracovní neschopnost způsobená manželovým týráním. Věku se neobávejte, je nepřípustné tolerovat jakékoli násilí a budete-li chtít, napište mi na Evinu schránku (viz minulá odpověď).
Dobré poledne Vám přeji,také jsem si koupila Vaší knihu zrovna v období kdy jsem trošku procházela něčím jako Vy, ale v jiném měřítku!Ted už jsem šťastná a spokojená dá se říci.Vás obdivuji za tu výdrž!!!A divím se, že jste ho nezabila!!!Přeji hezký zbytek dne. Ingrid O zabití jsem se zmínila v předcházející otázce a děkuji vám za podporu.
dobrý den,máte email?a dala byste mi ho?děkuji Šárka evinaschranka@email.cz
přeji krásný slunečný den..moje otázka..nedávno sem četl,když je žena v domácnosti týrána mužem a v sebeobraně ho zbaví života.jesli je to trestné..někdo odpověděl že je to jak deratizace a ta trestná není..souhlasím..muj otec mě s matkou terorizoval dyš jsem byl malý..jsem rád že je to za námi a jsme oba štastni..jak se cítíte? mějte příjemný zbytek dne tomáš Pokud žena zabije v sebeobraně, osobně to nepovažuji za trestný čin. Je na zvážení, pokud se žena rozhodne na základě týrání ukončit zoufalství a bezmoc a agresora zabije, je potřeba tento čin hodnotit velmi zodpovědně i s ohledem na pachatele. Cítím se normálně, nestěžuju si. Též se mějte hezky.
Dobrý den paní Evo.Děkuji za povzbudivé maily,které od Vás dostávám a za podporu. Trápní mne chování soudců/i žen!/.Bývalý manžel vzal 25tis.Kč z našich společných penez a daroval je bez mého souhlasu starší dceři/23let,žije s otcem,protože má dostatek peněz/.Řekla jsem jí tedy,že když si tyto peníze ponechá je ode mne 12500Kč na výživné.Dcera se mi vysmála a zažalovala mě o výživné.Soudkyně mě odsoudila k zaplacení dlužného výživného?!12000Kč.Tudíž znovu splácím peníze,které už dcera dostala.Je to na úkor mladší dcery Romany/17let/která se mnou žije a o kterou se rodina vůbec nezajímá,jako trest,že šla se mnou.Nikdo nám nevěří,že nás manžel týral,protože nemáme důkazy.Můj kolaps s podezřením na nádor v mozku, špatná hybnost levé ruky,silné bolesti zad a to,že jsme obě v péči psycholožky důkaz není.Držím Vám palce ve Vašem boji. Iveta Kačírková, Neratovice Ze společných peněz je vždy polovina vaše. Možná, že za čas Vaše starší dcera změní názor, dejte jí trochu času. Pokud jste s mladší dcerou v péči psychologa, je to velmi dobře. Důkazy psychického týrání se bohužel prokazují těžko, nicméně - podle novelizace trestního zákona §215a je psychické týrání trestným činem. Zkonzultujte se svým lékařem, zda zhoršení Vašeho zdravotního stavu může být na základě teroru a mohu-li poradit, vždy o všech násilných činech informujte co nejvíce lidí, včetně oznámení na policii a pod. Držte se a přeji hodně zdraví!
Dobrý den,Vaší knihu jsem si koupila před Vánoci,večer jsem do ní nahlédla a už jsem jí z ruky nepustila.Určité uryvky jsem četla s pusou do kořán.Strašně Vás za tu vydrž obdivuji!!! Pěkný den Inka Moc Vám děkuji!
Evo napsala jste správně tu emailovou adresu? Chtěla jsem si ji uložit na svém seznamovém účtu a řekl mi, že je neplatná. evinaschranka@email.cz Chtěla bych Vám napsat, mám doma psychkého tyrana a rozhoduji se, co dál. Jarka Tato schránka je platná, píše mi na ni mnoho lidí. Nemáte chybu v diakritice? evinaschranka@email.cz
Milá Evo, vím, že týraný člověk si nese následky do konce života, ale já Vám ze srdce přeji, aby jste stále věřila v dobro lidí, v lásku a v naději. Už tím, že jste vydala svůj osobní příběh, jste pomohla mnoha lidem, kteří mají stejný problém, ale neví co s tím, jak dál. Vím to také, ale už je to za mnou a držím palce nejenom Vám, ale i všem, kteří se bojí říci to slovo "NE". Hanka Ano, následky si neseme celý život. Je skvělé, že jste dokázala od tyrana odejít. Ženy jako oběti musí vědět, že nejsou samy, je potřeba jim dodat odvahu, aby se přestaly bát a mluvily, protože o čem se nemluví, to nejde řešit.
Zazila jsem sikanu na pracovisti.Dodnes jsem se s tim nevyrovnala.Kdyz tohle dam k soudu a nemam ale zadny dukaz-video,spolupracov.to nepotvrdi ze by se tim leda znicila. Je nejaka sance tohle vyhrat? A jak? Proc se nepisi nejake rady v tisku a v televizi. Muj nadrizeny mi rekl ze vyhazov z firmy podplatil.Spolupracovnici to take vedi ale nedosvedci mi to.Jak se branit, proti sikane????? Prosim radte casteji i v takove veci. Ctenar Velmi se omluvám, s pracovně-právními vztahy nemám zkušenosti, nicméně souhlasím s Vámi, že ani šikanu nelze tolerovat.
Dobrý den paní Evo,chtěla jsem Vám popřát hodně štěstí v novém životě.A smekám před Vámi, že jste vydržela tak dlouho z takovou bestií!!!!!!! Sabina Děkuji mnohokrát.
Tak to zkusím ještě jednou a uvidím. Knihu si určitě koupím. Jsem na ni zvědavá, protože mám doma chlerického hulváta. Ale přišla jsem na to, že když člověk vyzařuje "jsem nula" je to zákonité. Je to už druhý manžal a to samé, spíše horší. Teď už ale vím, co dělám špatně (nechávám si enonovat na hlavu) a změnila jsem přístup. Myslím, že když jde člověk k psychiatrovi jako já, měl by jít ne s tím, že ten druhý je špatný, ale s tím, že já si to nechávám líbit, někde je tedy chyba ve mně. Když si to nenechám líbit, uteču a je to. :-)) Jarka Znovu opakuji - týrání není problém oběti, je to vždy problém AGRESORA.
Paní Hurychová, v TV pořadu s p.Šípem jste říkala, že patříme k zemím, kde je nejvyšší korupce. Myslíte si, že ten problém je právě v politicích? Ve vyspělých zemích jsou přece kvalitnější zákony na ochranu dětí, jsou vyšší sazby za týrání lidí i zvířat. U nás je vysoká šikana a nedostatečná protikuřácká a protidrogová ochrana. Také určití politici nechtějí přímou volbu. Co můžou obyčejní lidé dělat? Martina Ano, podle žebříčku Reflexu před půl rokem jsme se ocitli na tomto "uctivém" místě. Korupci se daří ve všech oblastech, nelze ji tedy z žádné vyjmout. Nejvíce kvete tam, kde jsou nutné konexe a jisté provázanosti, které bývají také u soudu. Mojí snahou je, aby se změnil zákon o rodině, k němuž pochopitelně patří placení výživného a svěření dětí do péče. Obyčejní lidé by se měli co nejvíce ozývat, aby bylo politikům jasné, že si to v demokratické společnosti nenechají líbit.
Chci z vlastní zkušenosti říci, že jsemprvní roky myslela, že je chyba ve mně, že bych se měla přizpůsobit jeho požadavakům na manželku, pa jsem přešla na názor, že chyba je v něm, protože je pedantický puntičkář, cholerik se žumpozním slovníkem. Načež jsem v současné době skončila u uvědomění, že chyba je ve mně, protože nechávám chlapy, aby se ke mně tak chovali a ustupuji, až to dál nejde a jsem zoufalá. A rozhodla jsem se, že UŽ NIKDY PO SOBĚ NENECHÁM ŠLAPAT. Teď začínám "odmlouvat" a říkat svůj názor a říkám, ať nemluví sprostě a jeho to hrozně irituje. Ale jsme připravena odejít i s tou láskou, kterou k němu paradoxně stále cítím. Nicméně mám trochcu strach z budoucnosti... Jarka Paní Jarko, dotazů je hodně, ráda to s Vámi proberu, ozvěte se na evinaschranka@email.cz.
Dobrý den,nemáte strach,že si budete podvědomě hledat podobného partnera/to je názor psycholog a psychiatr./Já jsem zjistila,že je to dáno datem narození.Jsem vodnář a tudíž bych ho buď zabila nebo bych jak já ráda říkám šla pěšky a bosa s dětmi za ruku.Lituji všechny týrané ženy,ale na vše musí být dva.Ten co týrá a ten co se nechá. Eva Pospíšilová Paní Evo, u každého znamení jsou nutné podrobnosti, datum, hodina atd., nelze to brát schematicky. Já strach z podobného partnera nemám, vím, že si dám hodně velký pozor. Často se však stává, že si ženy vyhledají podobné typy, což je chyba.
ahoj ty jsi herečka? Šárka Jsem zpěvačka, malé herecké nadání u mě objevil režisér Soukup, se kterým jsem točila klipy. Svoji práci jsem nyní rozšířila o spisovatelství, mám za sebou první knížku a chystám něco dalšího pro ženy. Zatím to ale nechci prozradit.
Dobrý den. Zpíváte ještě? MARTIN Díky dobrým lidem jsem se na podzim v roce 2006 vrátila do nahrávacího studia i ke své autorské tvorbě.
Dobrý den, někde jste řekla, že návrh na rozvod podal váš manžel, ale vy jste byla zpočátku proti. Zajímalo by mě proč - copak jste se tyrana nechtěla zbavit? Předpokládám, že sama jste žádost podat nechtěla, protože jste se bála jeho reakce, ale když už celou neúnosnou situaci vyřešil za vás, proč jste tomu bránila? Sabina V našem státě vás rozvedou bez ohledu na to, zda jste ekonomicky slabší partner. Nikoho nezajímá, jakým směrem se bude dále ubírat celá vaše existence, což v jiným vyspělých státech není. Tam je rozvod až poslední fází rozchodu, pokud se manželé nedohodnou. I já jsem se chtěla nejprve majetkově vypořádat, což se nepodařilo a můj advokát mi řekl, že aby mě jako ekonomicky slabšího partnera nerozvedli, musela bych být na vozíku a nesvéprávná a ani tak by to nebylo jisté. Nyní mě bude čekat dlouhodobý a velký boj o majetek, čemuž jsem chtěla předejít.
Jak jste spokojena že domácí násilí bylo uzákoněno a je proti těmto násilníkům možno zakročit a vyvést násilnika z bytu i domu na několik dní.Myslíte si,že tímto je institut domácího násilí dobře ošetřen,nebo mu ještě něco chybí. Kdy začnete zpívat, nebo vydáte album svých hitů, mimochodme váš Nekonečný příběh je krásný a měl jsem možnost vidět před lety váš výkon na houpačce s touto písní na živo.Přeji vše dobré a hlavně klidný život bez násilí. Ladislav Oceňuji snahu všech organizací, které ´se berou´ za změny v zákonech. Nicméně, každá novelizace má svá úskalí. Často přejímáme podněty z jiných zemí, ve kterých však jiné zákony a hlavně zcela jiná vymahatelnost práva. Domnívám se, že nový zákon o Policii ČR č. 135/2006 by bylo dobré ještě lépe vycizelovat. Desetidenní dobu vykázání lze hodnotit jako krátkou atd. Zpívat jsem již začala, nové album mých dřívějších hitů s názvem "Souhvězdí lásky" vylšo na podzim loňského roku.
Ahoj Evičko,nic si z toho nedělej,já si tě klidně vezmu a jak se jinak máš a co děláš? Radek Volený Milý Radku, vdávat se v nejbližší době opravdu nechci, ale děkuji za milou nabídku:-)
Dobrý den, paní Hurychová, moc vás zdravím. Zajímalo by mě, když jste kdysi opouštěla svoji hudební kariéru a stala se matkou na plný úvazek, počítala jste s tím, že se někdy k hudbě vrátíte? Alžběta V ten moment pro mě byly nejdůležitější děti. Domnívám se, že každá máma se malým dětem má co nejvíce věnovat. A proto jsem tehdy o návratu k muzice na plný úvazek nepřemýšlela.
Zdravím vás.To, že mluvíte o týrání v rodině je velice záslužné!Zajímalo by mě, jak vás v těch těžkých časech podporovali vaši blízcí? Já si vzala muže na truc rodičům a když pak u nás poprvé došlo k potyčce, řekla mi matka - když sis ho vzala, tak mi tu teď nebreč... Co byste takovým lidem vzkázala? Díky! Froňková Své rodiče jsem šetřila, nikdy jsem jim neřekla, co doma prožívám. K výroku vaší maminky nemám co dodat, je mi to líto, že vás nedokázala podpořit. Zřejmě to způsobil i onen truc, kdy jste si manžela vzala proti její vůli.
Jaký máte názor na případ Kamily Velíkovské? Patří podle vás tato žena do vězení, nebo na svobodu? XXX Moment pudu sebezáchovy by se měl hodnotit nejen jako okamžitý, ale ze širšího hlediska. K fyzickému týrání vždy patří i psychické násilí a paní Kamila toto prožívala po dlouhou dobu. Myslím si, že mozek je velmi neprobádaná oblast a vzhledem k pudu sebezáchovy v něm mohou začít fungovat různé chemické reakce, které někdy zapříčiní zcela nepředvídané chování, v tomto případě u oběti. Ač byl její čin hodnocen jako promyšlený a z oběti se stala pachatelkou, mělo by se s chemickými reakcemi v mozku počítat, protože nikdo předem neví, co mohou způsobit. Četla jsem jednu velmi poučnou knížku, která na tyto momenty poukazuje.
Zdravím Vás. Proč jste se nechala týrat ,já se rozvedla po prvním konfliktu a udělala jsem dobře. Přeji klid a pohodu. Zdenka Nechtěla jsem malým dětem ničit rodinu, což byla chyba. Násilí pokračovalo a narůstalo, zejména v psychické rovině. Nevěděla jsem, kam bych s dětmi šla a kde bych s nimi mohla bydlet. Což nevím ani dodnes.
Je mozne Vas nekde videt treba na koncertu, nebo na nejakem vystoupeni? Bart Momentálně ne.
kolik je holkam? habart Za pár dní jim bude 15.
Kdysi kdosi v 80.letech zpíval písničku "Chybička se vloudí" z filmu Nekonečný příběh. Mám správný pocit, že jste to byla vy? Je písnička někde k dostání na CD? jana Ano, zpívala jsem ji. Před 10 lety vyšla na CD, které je již vyprodané a na novém CD není z důvodu, že autoři písně trvali pouze na anglickém textu.
Přeju dobrý den, máte nyní stálého partnera? Uvažovala byste znovu o svatbě? P.Mokrý O svatbě neuvažuji a pokud bych se ještě někdy vdala, určitě to nebude v brzké době.
Evičko, já Ti moc přeji, aby jsi našla, po tom všem, co tě potkalo, svou sebedůvěru, sílu a energii pro vše, čeho chceš dosáhnout. Podporuji velice Tvou sílu a snahu ukázat na náš neutěšený stav v našem soudnictví, na korupci, která je obrovská. Je dobře, že jsi tento problém otevřela. Držím Ti palečky - nejsi na to sama... Díky Hana Čadková Děkuji moc.
Moc Vás zdravím a přeji všechno nejlepší do budoucna.To Vaše manželství.Nemohu pochopit,jak si úspěšná,chytrá,hezká a emancipovaná žena nechá něco takového líbit.Děkuji za odpověď. EVA Když člověk hodně miluje, často si bohužel nechá líbit ledacos a neuvažuje o hranicích a limitech. Byla to má veliká chyba, vím o ní.
To nebyl někdo, kdo by se takové hezké ženské zastal? Já bych dal každýmu, kdo týrá ostatní, pořádnou nakládačku. Mimochodem, neměla jste někdy chuť sama manžela napadnout? vše dobré. Václav Můj ex-manžel má 193 cm a cca 120 kilo. Já při své výšce a váze bych nikdy neměla žádnou šanci obstát. Proto jsem o napadení nemohla ani uvažovat, i když jeho agresivita a zejména psychické týrání mi hodně pilo krev.
rika se ze laska je slepa,bylo to stejne u vas?taky co rika vas ex manzel ze jste napsala knihu a verejne vsude o tom mluvite,jak na to reaguje dnes?co vase holky co vam na to vsechno rikaji? dekuji a preji hodne stesti jana Láska bývá slepá, knihu jsem napsala na pomoc ostatním. S mým ex-manželem se nebavím, holky jsou nyní v pubertě, která s sebou přináší různé problémy. Jedna z dcer knížku začala číst a nenašla nic, co by jí vadilo.
Dobrý den, nemáte pocit, že příliš na veřejnost zatahujete dcery? Viz. jejich dopis Vám, který byl zveřejněn ve 13. komnatě? Nepodsouváte jim svůj pohled a neočerňujete ho příliš před nimi? anecak Moje dcery jsou jedinými svědky všech situací u nás doma, víc nemá cenu komentovat. Až dospějí, jistě by nikdy neakceptovaly, aby se jejich partner choval stejně, jako jejich otec ke mně.
Dobrý den, ve všech nediích vystujete jako týraná. Nikde však nebyla dotázána druhá strana a nikde nebylo její stanovisko. Nechte taky někdy promluvit p. Mošnera, třeba je to vše trochu jinak. S pozdravem. Vlasta H. Děkuji za tuto otázku. Je zcela klasické, což je prokázáno statisticky, že každý tyran obviní z týrání oběť, čímž své chování jen potvrdí. Stejně tak je prokázané, že agresor pokračuje v psychickém týrání i tím, že partnerce vyhrožuje odebráním dětí do své péče. Ohledně úvodu vaší otázky - mému manželovi Česká televize v březnu 2006 dávala několik možností, aby se vyjádřil. Doporučuji se podívat na Případ pro reportérku z 23. 3. 2006, kde jeho reakci můžete slyšet ´v plné parádě´.
Ahoj Evi, to co jsem se dozvěděla o Tvém manželství s Jirkou mě a nejenom mě, ale i mojí rodinu velmi šokovalo... Velice nás mrzí čím jste si musely (Barunkou a Kristýnkou) v životě projít. Vždy jsme od Jirkových rodičů slýchávaly jak Vám to doma funguje, jak jste štastni. Přeji Ti a dcerám mnoho pracovních i osobních úspěchů. Pavla Václavková (Bušková) Můj muž vystupoval vždy jako velký sympaťák, což je opět ´klasika´ tyranů. Nikdo by do nic nic špatného neřekl. Tito lidé mívají dvě tváře jako Jekyll a Hyde. Všichni kolem si mysleli, jak jsme harmonický pár. Z časových důvodů musíme už končit. Otázek je mnoho, za všechny děkuji. Na všechny dotazy, které přišly v limitu tohoto chatu a na něž se nedostalo, odpovím na blesk.cz ještě během dnešního odpoledne. Pokud své otázky chcete poslat na evinaschranka@email.cz, máte tuto možnost. S pozdravem vaše Eva.