Píše se rok 1963. Zraky celého štábu i čumilů jsou upřeny na jediného muže. Uskakuje před jedoucími auty, šplhá ve dvacetimetrové výšce po napnutém lanu. Nějaký filmový kaskadér? Kdepak, "na place" je tehdy třicetiletý francouzský herec Jean-Paul Belmondo (74). Vždy si zakládal na tom, že ani při těch nejodvážnějších filmových kouscích se nenechával zastupovat kaskadéry. Jean-Paul do toho šel vždy sám, potřeboval ten adrenalin prostě k životu. A také na to fyzicky měl. V mládí se věnoval mnoha sportům, především boxu. A až tuberkulóza přibrzdila v 16 letech jeho slibně se rozvíjející sportovní kariéru. Sport sice Belmonda ztratil, ale film ho paradoxně kvůli nemoci objevil. Belmondo ohromoval "na place" nejen jako mladík, ale i v pokročilém věku. Ještě když mu táhlo na sedmdesátku, natáčel na Kubě krkolomné scény, šplhal po žebřících, pádil džunglí a skákal přes vagony rozjetého vlaku s puškou v ruce! Filmoví kaskadéři seděli opodál a klidně se na Belmonda dívali. Věděli, že když si "ten dědek" nebude vědět rady, přijde za nimi sám... Až v posledních letech, kdy herce několikrát zradilo zdraví a zaútočila na něj i mozková mrtvice, ze svého tempa ubral. Sil má ale slavný francouzský herec stále na rozdávání. Poté, co oslavil před třemi lety sedmdesátku, se mu narodila dcera...


Blesk s DVD - Policajt nebo rošťák Už v úterý 24. července! Za pouhých 49 Kč Už v úterý 24. července si můžete koupit Blesk společně s DVD snímkem Policajt nebo rošťák. V hlavní roli září Jean-Paul Belmondo jako komisař Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Je tvrdý, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami... Cena Blesku s DVD je atraktivních 49 Kč. (V prodeji bude Blesk i samostatně za obvyklých 7 korun.)
Přebal na DVD Z Blesk magazínu, který vyjde v pátek 27. července, si můžete vystřihnout originální přebal, který lze vložit do prázdné krabičky na DVD.