Karel Gott je dneska velký oslavenec, obskakovaný šesti příslušnicemi něžného pohlaví. 'Skoromanželkou ' Ivanou (31) s malou Charlotte (1), dcerami Dominikou (34) a Lucií (19) a v neposlední řadě matkami svých dospělých dcer, Antonií Zacpalovou (72) a Ivetou Kolářovou (40). A proč by také ne? Náš dvaatřicetinásobný Slavík si může právě dneska, v den dobytí Bastily, zapíchnout do dortu 68 svíček. Jeho narozeniny jsou ale už celé roky zároveň oslavou dcer Dominiky a Lucie. Všichni to jsou Raci a narodili se pouhých pár dnů od sebe. Na rozdíl od předešlých let letos Karel vymyslel i takovou malou předoslavu. Vzal svoje dvě dospělé holky na večeři a potom do Slovanského domu do kina. Svorně si všichni tři vybrali horor Prokletí domu slunečnic a svorně si také potom společně zanadávali. "Byla to vážně pitomost a táta se moc smál. Prý takovou blbost snad ještě neviděl," popisuje dcera Lucie s tím, že onen horor rozhodně nedoporučují. Lucie se ještě svěřila, že tátovi s matkou Ivetou koupili zlatou tequilu a Dominika z Finska, kde žije, přivezla už obligátní dárek v podobě whisky single malt. "Tu mám nejradši. Je čistá," pochvaluje si Karel, který svým dvěma dcerám předá také obligátní dárek v podobě bankovek. "Koupí si, co potřebují. Praktický dárek je asi to nejlepší," uvažuje zpěvák. Oslava prý proběhne doma na Bertramce a je celá v režii zpěvákovy 'skoroženy ' Ivany. Letos však bude chybět na stole jedna tradiční specialita: Oblíbený dort podle receptury dnes už bývalé hospodyně paní Jandové, který mu pekla přesně devětatřicetkrát. A tak jsme paní Jandovou poprosili, ať nám dá recept, a holky - Ivana, Dominika a Lucie - ať se snaží! Fór dortu prý spočívá v tom, že není naplněn tučným krémem, ale pudinkovou polevou.


Slavíkův narozeninový den * 6.00 Budíček od malé Charlotty. Pak Karel ještě dospává. * 10.00 Snídaně. Karel s Ivanou poté odchází na procházku s kočárkem. * 14.00 Lehký oběd. Ryba podle Ivany Macháčkové. Charlotte spí a Ivana připravuje večerní tabuli. * 16.00 Přicházejí Dominika, Lucie a jejich matky. Pije se exkluzivní bílé a červené víno, podávány jsou francouzské sýry, španělské salámy a Ivana připravuje několik svých pikantních kořeněných specialit. Holky se pokoušejí vykouzlit i dort. * 24.00 Předběžné ukončení oslavy.
Dort K. G. podle hospodyně Jandové 4 vejce, 5 lžic horké vody, 20 dkg pískového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. Hněteme a nakonec všleháme sníh. Pudinková náplň: do vychladlého vanilkového tužšího pudinku vmícháme jednu kostku másla, osladíme cukrem podle chuti, vyšleháme, polevou naplníme dort a potřeme korpus, ozdobíme. Pokud chceme náplň i kakaovou, do půlky krému dáme kakao.