Představitel hlavní role filmu Hračka, slavný komik Pierre Richard (72) je, jak se říká, Francouz jako poleno. Hrdě "ráčkující", náležitě pyšný na zemi galského kohouta a hlavně na svou milovanou Paříž. Zná ji dokonale a jak říká, je v ní málo míst, která by neprošmejdil, nebo kde by ještě alespoň krátký čas nebydlel... Jeho přátelé o něm říkají, že má ve skříni uložené toulavé boty, které se ale vždy zastaví na kraji Paříže. Dál ani náhodou, říká sám s úsměvem. "Rád se toulám. Prošel jsem řadou čtvrtí, v mnohých jsem i bydlel. Mám Paříž moc rád. Je velká, a zároveň malá. Paříž je malé město, které se dokonce někde podobá vesnici. Bydlel jsem například na Montmartru v avenue Junot, která stoupá nahoru na kopec. I přesto, že tam jezdí tolik turistů, je Montmartre vesnice. A já mám moc rád ty části Paříže, které se vesnici tak trochu podobají. Kde člověk přijde do kavárny na rohu a pokaždé tam najde ty samé tváře a vede s nimi pořád ty samé řeči," objasňuje komik svou lásku k Paříži. Říká se o něm, že by byl určitě fi lmovou hvězdou i v době němé grotesky. Bláznivé komedie, ve kterých hraje, totiž většinou ani slova nepotřebují. A divák se při pohledu na toho neskutečně nešikovného moulu válí smíchy. Tak trochu bláznivě a výstředně se chová i v civilu. Říká o sobě například, že je "ulítlej na vodu"! Jak to vysvětluje? "Potřebuji ji k životu. Vodu, která se hýbe, teče, nebo třeba stojí, to je jedno. Moře, řeku, rybník..." Proto také jednu dobu bydlel v Paříži na hausbótu. "Tam jsem byl opravdu šťastný. Hausbót stál zakotvený uprostřed města, nedaleko náměstí Concorde. A bydlet v Paříži na řece je velmi zvláštní. Ta tekoucí voda v člověku navozuje pocit, že není ve městě. Necháte auto na nábřeží, sundáte si boty, bosí přeběhnete můstek, a rázem jako byste se ocitli mimo město. A přitom je Paříž všude kolem vás!"


Blesk s DVD Hračka Už v úterý 17. července! Za pouhých 49 Kč! Už příští úterý 17. července si můžete koupit Blesk společně s DVD komedií Hračka s Pierrem Richardem v hlavní roli. A to za atraktivních 49 Kč. (V prodeji bude Blesk i samostatně za obvyklých 7 korun.)
Přebal na DVD Z Blesk magazínu, který vyjde v pátek 20. července, si můžete vystřihnout originální přebal, který lze vložit do prázdné krabičky na DVD.