Jedna z největších amerických hereček Susan Sarandon (60) si v romantickém tanečním filmu Smím prosit? zahrála žárlivou manželku Beverly. Ta si dokonce najme detektiva, aby vypátral, kam tak záhadně večer mizí její milovaný John v podání Richarda Gerea. Ve skutečnosti ale prý vůbec nežárlí. Susan se narodila v katolické rodině a chodila do církevních škol, kde ji vyučovaly řádové sestry. "Byla jsem velká rebelka, nechtěla jsem poslouchat na slovo, a tak jsem měla s jeptiškami pořád problémy. Od té doby nesnáším jakýkoliv řád a pocit manipulace," říká Susan. Jako nejstarší z dalších 8 sourozenců se musela naučit tvrdě si hájit své místo na slunci. Na katolické univerzitě ve Washingtonu, kde tato křehká rusovláska studovala dramatické umění a vojenskou strategii, se bouřlivě zamilovala. Spolužáka Chrise Sarandona si pak během studií vzala. Kariéru začínala jako modelka a herečka malých filmových rolí, kde hrála většinou naivní husičky. První úspěch jí přinesl dnes už kultovní film The Rocky Horror Picture Show, kde si zahrála postavu nevinné panny, zkažené zvrhlým transvestitou. Po devíti letech se rozpadlo její manželství, Susan se z toho zhroutila a na rok se stáhla do ústraní. "Zdálo se mi, že svět skončil. Ale pak jsem potkala mnohem lepšího muže. A taky jsem zjistila, že žárlit nemá cenu. Kdo chce být nevěrný, udělá to stejně, i když budu sedět v druhém pokoji," říká Susan. Hrála už patnáct let, ale teprve v trháku Čarodějky z Eastwicku, kde jako rusovlasá učitelka hudby rozparádila Jacka Nicolsona, přesvědčila diváky o svých hereckých kvalitách. Nálepka rázné a sexy dračice s ohnivými vlasy jí už zůstala a svět vzápětí okouzlila osudovou rolí ve filmu Thelma a Louise. Ve filmu Mrtvý muž přichází si zahrála jeptišku a zúročila tak svou vlastní minulost. Snímek, za který dostala Oscara, režíroval její letitý životní partner, Tim Robbins, se kterým jsou spolu už skoro dvacet let a mají syny Jacka a Milese. Z předešlého krátkého vztahu s italským režisérem Amurrim má ještě starší dceru Evu.


Susan Sarandon Rodné jméno: Susan Abigail Tomalin Susan Sarandon Znamení: Váhy Narozena: 4. 10. 1946 v New Yorku Výška: 171 cm Nejslavnější filmy: Čarodějky z Eastwicku, Thelma a Louise, Půlnoční míle, Smím prosit?, Elizabethtown Aktivity: Jako členka organizace MADRE pomáhá válečným obětem v Latinské Americe. Spolu se svým divadlem Imagination provozuje léčivá terapeutická vystoupení pro schizofreniky v nemocnici v L. A.
Blesk s DVD Smím prosit? - už ve čtvrtek 3. května Za pouhých 45 Kč Deník Blesk společně s DVD filmem Smím prosit? si můžete koupit už ve čtvrtek 3. května. A to za senzačních 45 Kč! (Blesk bude samozřejmě v prodeji i samostatně za obvyklých 7 Kč). V hlavní roli dojemného tanečního trháku vystupují miláček žen Richard Gere a Jennifer Lopez.