Jediné, co na svých zahraničních cestách odmítla Hana Zagorová pozřít, byla hadí krev. "To já žvýkala i krocaní pařátky," pochlubila se Bára Štěpánová, když na křtu receptů špičkových českých šéfkuchařů Excellent menu přišla řeč na oblíbená jídla. A u jakých pokrmů tráví známé tváře Vánoce? Bára Štěpánová Jsem polévková, takže rybí polévka nesmí chybět. Ale koupila jsem na ni lososa. Kapra doma nejíme a řízky proto volíme kuřecí. A letos jsem experimentovala ohledně předkrmu - koupila jsem husí jatýrka a budu je mazat na tousty. Hana Zagorová Když jsme doma, zůstáváme u typického kapra s bramborovým salátem. Letos ale budeme u manželových rodičů, takže přibereme i slovenská jídla jako jsou zelňačka a karbanátky. A 25. už letíme do Španělska, kde Štefan vystupuje, takže zkusíme i tamní speciality. Michal David Na česká jídla moc nejsem, přednost dávám thajské kuchyni, ale tu doma na Vánoce prostě neprosadím. Tak se musím přizpůsobit a dám si kapra se salátem. Ale jinak se o svátcích moc necpeme. Vždycky se mi stane, že přes Vánoce zhubnu. Ladislav Špaček Mojí manželce doma tajili, že existují ryby, objasnil jsem jí to, když jsme se v patnácti seznámili. Jsme spolu 36 let a celou dobu musí vařit tak, jako moje maminka. Třeba na náš bramborový salát je potřeba osmatřicet ingrediencí. A vedle smaženého kapra se podává i omáčka, která se vaří ke kaprovi na černo.