České přísloví říká, že jablko nepadá daleko od stromu. Jeho slovenská obdoba zní "Aká matka, taká Katka" a v případě některých hereček a jejich dcer platí stoprocentně. Některé z dívek toužily po herecké dráze už od dětství a jejich rodiče jim to marně rozmlouvali. Jiné si na jeviště nebo před kameru stoupnout nechtěly a svoji budoucnost viděly v úplně jiných povoláních. Nakonec si je múza Thálie stejně podmanila. Tereza Kostková (30) a Carmen Mayerová (62) Trutnovská rodačka, jejíž maminka pocházela z Mallorky, vychovala čtyři děti. Dvě dcery do manželství přivedl její partner Petr Kostka. Ve věku, ve kterém je dnes její nejmladší dcera Tereza, už se starala o tři dcery. Přitom byla muzikálovou hvězdou jeviště Městských divadel pražských a Hudebního divadla v Karlíně. Tereza, která nikdy nechtěla být ničím jiným než herečkou, patří od roku 1999 k oporám souboru Divadla pod Palmovkou, ale hostuje i na jiných scénách. Podle přátel je Tereza neuvěřitelný živel, který se nikdy nezastaví a nikdy mu nedojde energie. Hrála v Četnických humoreskách, Pojišťovně štěstí a Bazénu, moderovala úspěšný pořad Clever nebo předávání cen TýTý. A nyní září v soutěžním pořadu StarDance.


Iva Janžurová (65) a Theodora Remundová (32) Dcera Ivy Janžurové Theodora Remundová vystudovala dokumentaristiku, ale už v době studií se věnovala herectví. Kromě vlastních dokumentů natočila ale i několik hraných filmů. Se svojí matkou se sešla ve snímcích režisérky a své kamarádky Alice Nellis Ene Bene a Výlet. Se svým partnerem a synem Alfrédem bydlí dodnes s matkou Ivou a otcem Stanislavem Remundou pod jednou střechou. Janžurová, která je držitelkou ceny Thálie i Českého lva, je označována za jednu z našich největších komediálních hereček. Velkou popularitu jí přinesly role v seriálech Eliška a její rod, Sňatky z rozumu, Arabela a především Nemocnice na kraji města. Nechyběla ale ani v žádné filmové komedii v 60. až 80. letech.
Evelyna Steimarová (31) a Anna Polívková (27) Evelyna naposledy zazářila jako puntičkářská asistentka ředitele v seriálu Pojišťovna štěstí. Ve vztazích si krásná herečka vždy potrpěla na známé muže, chodila mimo jiné i s Karlem Gottem. S textařem Zdeňkem Rytířem má dceru Vendulku, Anniným otcem je herec Bolek Polívka. Annu rodiče od herectví odrazovali, ale ona si stála na svém. Divadlo studovala i ve Francii. Objevila se v několika filmech, naposledy v Účastnících zájezdu, ale raději vystupuje v nezávislých představeních studiového typu. Občas dokonce s představením zajde za dětmi v nemocnicích v rámci aktivit Zdravotní klaun. S otcem se na jevišti poprvé sešla při Letních Shakespearovských slavnostech a ve filmu Bolero, kde si zahrála i s matkou.
Barbora Munzarová (34) a Jana Hlaváčová (68) Na rozdíl od své o osm let starší sestry Terezy, která je veterinářkou, podědila Barbora Munzarová po rodičích Janě Hlaváčové a Luďku Munzarovi lásku k divadlu. Stejně jako matka hraje i ona na jevišti Divadla na Vinohradech, ale jak sama přiznává, "v práci" se s maminkou prakticky nevídají. Na stejné scéně poznala Bára i manžela Jiřího Dvořáka. Hlaváčová okouzlila diváky rolí "ďáblice" Mefistofely v komedii Kam čert nemůže, stejně jako později postavou zdravotní sestry Toničky ve filmové "básnické" sérii režiséra Dušana Kleina. Munzarová účinkovala v úspěšných seriálech Šípková Růženka, Pojišťovna štěstí, Místo nahoře a Místo v životě. "Mé pouto k rodičům je opravdu silné, vzájemně si důvěřujeme úplně ve všem, důkazem tohoto vztahu je i fakt, že sdílíme dohromady jeden rodinný domek," říká Bára, které se právě při natáčení seriálu Místo nahoře narodila dcera.