Nápadité a rychlé recepty jsme pro vás vybrali z útlé knížečky ,,Dýně" z kulinářské série ,,Což takhle dát si...". Její autorka, zapálená kuchařka Lenka Požárová, přistupuje k receptům s kreativitou i humorem. O lákavé fotografi e ani vtipné texty není nouze! PIROŽKY S BRYNZOU Doba přípravy: 35 minut - Doba pečení: 25 minut BUDETE POTŘEBOVAT (na 37 pirožků): * 1 kelímek pomazánkového másla * 1 kelímek hrubé mouky * 80 g očištěné dýně * 120 g brynzy * 2 stroužky česneku * 1 lžíci sekané petrželky * mléko či vejce na potření * slunečnicová semínka na ozdobu Postup: Z pomazánkového másla a mouky vypracujte těsto a vyválejte je do placky. Dýni nastrouhejte či nasekejte najemno, smíchejte s česnekem na krájeným na plátky, brynzou a petrželkou. Z těsta vykrajujte (nejlépe tvořítkem na šátečky) kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed každého kolečka dejte trochu náplně, přehněte a pevně stisknete okraje. Pirožky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je mlékem nebo rozšlehaným vejcem a posypejte slunečnicovými semínky. Pečte v troubě předehřáté na 195 °C (175 °C v horkovzdušné)po dobu asi 25 minut. PIKANTÉRIE Doba přípravy: 20 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 1 kg očištěné dýně * 100 g tučnějšího tvrdého sýra * 1 malou chilli papričku * sůl Postup: Dýni pokrájejte na kostky, vložte do hrnce, podlijte 700 ml vody a vařte, dokud se nezačne rozvářet. Pak rozmixujte. Vraťte na plotýnku a osolte. Kdo má raději řidší polévku, může ji podle libosti zředit vodou či mlékem. Přidejte sýr nakrájený na malé kostky a chilli papričku nasekanou najemno a míchejte, dokud se sýr neroztaví. Tip: Kdo si chce práci zjednodušit, může použít sýr Salrom, který už je chilli papričkami ochucený. NAMAZANÝ PERNÍK Doba přípravy: 25 minut - Doba pečení: 30 minut BUDETE POTŘEBOVAT: * 250 g očištěné dýně * 250 g polohrubé mouky * 200 ml červeného vína * 100 g hnědého cukru * 60 g cukru krystal * 50 ml oleje * 70 g sekaných ořechů * 2 vejce * 1 prášek do pečiva * 2 lžíce perníkového koření * 2 lžíce kakaa * půl lžičky soli * 100 g hořké čokolády * mandle nebo ořechy na ozdobení Postup: Dýni nastrouhejte nebo nasekejte najemno a smíchejte s vejci, vínem, olejem a kořením. V mouce rozmíchejte prášek do pečiva, cukr, ořechy a kakao. Obě hmoty smíchejte. Troubu předehřejte na 195 °C (horkovzdušnou na 175 °C). Směs vlijte do středně velké formy, kterou jste vymazala tukem a vysypala hrubou moukou. Pečte 30 minut. Čokoládu rozlámejte na kousky do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni nebo na nejnižší výkon v mikrovlnné troubě. Potřete s ní perník a ozdobte mandlemi nebo ořechy. O autorovi| Připravila: lap, recepty jsme vybrali z knihy ,,Což takhle dát si ..dýně", www.zapalena-kucharka.cz
Což takhle dát si dýně?
(autor: )
Zpět
na
Uvařeno bude za chvíli!OHROMÍ SVOU JEDNODUCHOSTÍ!SPOLEHLIVĚ ZAŽENOU HLAD.