Možná trochu překvapivě zhasl Marek Vašut louči tentokrát Martinu Svobodovi (37). Do poslední kmenové rady vypadala jeho pozice neotřesitelně a Martin byl mezi kandidáty na celkové vítězství. Znovu ale vyhrála taktika a tak se ostatní raději zbavili nejsilnějšího hráče. Proč jsi vypadl zrovna ty? "Podcenil jsem nebezpečí od ostatních. Vypadalo to, že jsme naladěni na stejnou notu, ale holky se nakonec domluvily proti mně." Jaké jsi měl s ostatními vztahy? "Bylo složité se s nimi domluvit. Já jsem týmový hráč, snažil jsem se být od začátku hodný, pomáhat, spolupracovat, ale oni mě od počátku moc nebrali. Měl jsem rád Berta, ze začátku taky Hanku, ta mě pak dost překvapila, když mi dala hlas." Koho jsi nesnášel? "Moc mi nesedl Ráca, ten moc nepomáhal, spíš jen radil a pak Iveta. Ta je podle mě zlá a jízlivá." Měl jsi na ostrově problémy s hygienou? "Vím, že jemný písek je lepší než mýdlo, naváže pot a mastnotu. Jediný problém jsem měl s vlasy, ty umýt nejdou. A kartáček na zuby jsem si vyrobil z bambusu." Jaké bylo stravování? "Já jsem během pobytu na ostrově zhubl o jedenáct kilo, ale hlad jsem nikdy neměl. Na stravování na ostrově jsem si zvykl asi za tři dny." Jaký byl pro tebe nejhorší zážitek? "Když jsme si s druhým kmenem vyměnili ostrovy. To byly dvě nejdelší noci. Oni měli malý přístřešek uprostřed džungle, kam se nedostal ani větřík, byli tam moskyti, písečné blechy a navíc jsme tam neměli ani pláštěnky, prostě nic." Co bylo nejhezčí? "Když jsme přilétali na ostrov malým letadlem. Náš pilot s námi dělal hrozné věci, třeba koly brousil o špičky stromů. To byl pořádný adrenalin." Komu bys přál výhru? "Samozřejmě nejvíc sobě, ale teď asi Bertovi."


Trosečnice Hanka Mašlíková: Martin mě zneužíval! Od začátku soutěže vypadali jako nejlepší kamarádi. Nakonec to byla také ona, kdo Martinovi ´pomohl´ k cestě domů. Modelka Hanka Mašlíková totiž odhalila Martinovu křivou povahu a nesnesla dál jeho manipulativní sklony. "Martin nás všechny zneužíval, chtěl jen vyhrát," prozradila Blesku. Navíc chtěla učinit přítrž domněnkám o společném románku. Když si Hanka na začátku soutěže stejně jako Martin uvázala červený šátek, který je měl na další týdny spojit do jednoho týmu, byla šťastná. "Martin pro mě byl velkou oporou, ka- marádem." Všechno dělali společně, nehnuli se od sebe. To byla ovšem chyba. "Všichni si mysleli, že spolu něco máme, a to mi začalo vadit. Měla jsem doma přítele." I když se Hanka snažila Martina trochu stranit, pořád pro ni zůstával kamarádem. Až do doby, kdy si uvědomila, o co mu ve skutečnosti jde. "Začala jsem prokoukávat jeho povahu. Jeho jediným cílem bylo vítězství. Cloumal se mnou, ale já se nerada nechávám ovlivňovat," říká Hanka. Nejen proto nakonec dala svůj hlas právě Martinovi. Dalším důvodem byla i taktika. "Dohodly jsme se s holkama, že ženy teď ovládnou ostrov. Chlapi stejně nic nedělali, jen se na nás přiživovali."
Kdo bojuje dál: Iveta Moravcová (36) - Opava - ředitelka Vlaďka Orlíková (50) - Železný Brod - dělnice Ingrid Golasová (34) - Karviná - prodejce Bert Schneider (65) - Praha - herec Hanka Mašlíková (24) - Krupka - modelka Hedvika Samuelčíková (32) - Zruč nad Sázavou - medicínský reprezentant Martin Racman (Ráca) (30) - Praha - account Manager
Extrosečník Martin bude zodpovídat vaše dotazy na chatu v pondělí 13. listopadu od 12 do 13 hodin.