Už pozítří budeme znát desítku finalistů třetí řady Česko hledá SuperStar. Zároveň poznáme i desítku nejhorších zpěváků z tzv. Hvězdné pěchoty. Kdo z nich se prořve až k hodnosti generála a zařadí se tak po bok vítězů dvou předchozích ročníků Aničky Dajdou Gleisnerové a Štěpána Turka? Anička Dajdou a Štěpán "Trautenberk" mají letos opravdu důstojnou konkurenci. Z prvního kola postoupili Štěpán Fadrný (3603 hlasů), Ernesto Lieskovec (1307 hlasů) a Věra Zedeková (224 hlasů). Štěpánova "rammsteinovská show s bicími v ústech" a Ernestovi čuníci opravdu stojí za zhlédnutí. Z druhého kola poslali diváci do finále Lukáše Kováře (2853 hlasů - jeho "Lásko má já stůňu..." vyvolala u poroty záchvat smíchu), Milana Kubu (986 hlasů) a Kláru Douckovou (242 hlasů). Další trojice vzejde v neděli ze třetího kola, kde jsou na tom zatím nejlépe: Kája Vitner, Michael Jackson z Nového Strašecí, jak o něm mluví Eduard Klezla, Josef Zeman a Jana Pánková. Desítku finalistů doplní tzv. šťastný poražený, který měl z nepostupujících největší počet hlasů. Potom v každém kole vypadne z Hvězdné pěchoty soutěžící s nejmenším počtem hlasů. Generála budeme znát, stejně jako třetí českou SuperStar, 17. prosince.


Porotci o Hvězdné pěchotě Hejma k Ernestu Lieskovcovi: "Já si Erneste myslím, že s tímhle bys měl jet do Ameriky, protože to je země neomezených možností. A já se obávám, že ČR je pro tebe příliš malá." Rozesmátá Csáková Věře Zedekové: "Ty jsi byla růžová prdelka, viď..." Klezla se slzami v očích k Lukáši Kovářovi: "Lukáši, musím vám říct, že to bylo opravdu nejoriginálnější provedení té písně, jaké jsem kdy slyšel. Jen je tam nepatrně slyšet ten zánět průdušek..." Hejma po záchvatu smíchu k Milanu Kubovi: "Tak původní tvorbu bychom měli zmapovanou, teď toho Gotta..."
* Štěpán Turek (28), generál Hvězdné pěchoty 2005 "V podstatě skoro ne. Hvězdnou pěchotu mám ale přečtenou a vím o nich všechno. Tipuju, že to bude souboj mezi Štěpánem (Rammstein) a Ernestem." Za rok své "vlády" natočil se svou kapelou desku a odehrál spoustu koncertů. * Anička Dajdou Gleisnerová (20), generálka 2004 Sledujete letos SuperStar? Stanovisko nám tlumočil její otec: "Kvůli Leoši Marešovi, na kterého stáhla žalobu a stejně mu musela zaplatit 18 921 Kč, se Anička na SuperStar 3 nedívá. Připravuje se na kariéru herečky..."
Důstojníci Hvězdné pěchoty * Štěpán Fadrný 16 let, Blansko Proč šel do SuperStar? Protože chci ukázat, co ve mně doopravdy je. * Ernest Lieskovec 25 let, Žilina Proč: Lebo kamáratka mi povedala, že som iný! * Věra Zedeková 15 let, Klášterec nad Ohří Proč: Mám ráda zpěv a chtěla bych to zkusit na pobavení diváků * Lukáš Kovář 25 let, Česká Třebová Proč: Můj pěvecký výkon leckoho příjemně překvapí * Milan Kuba 20 let, Prostějov Proč: Abych zazpíval vlastní písně * Klára Doucková 16 let, Nové Město nad Metují Proč: Chtěla jsem dokázat sobě, přátelům a rodině, že něco dokážu...