Madonnu (47) sice na českých pódiích neuvidíme, ale ani tak nepřijdou milovníci muziky zkrátka. Do konce léta nás čeká téměř desítka velkých koncertů, takže je čas začít šetřit.


Eric Clapton - 20. 7., 20.00, Sazka Arena Fenomenální kytarista vystoupí v Čechách poprvé. Stane s tak v rámci evropského turné k desce Back Home. Doufejme, že čerstvému šedesátníkovi vydrží ještě pár měsíců skvělá forma.
Pearl Jam - 22. 9., 20.00, Sazka Arena Po patnácti letech má kapela, již proslavil hudební styl grunge, stále co říct. Na světové turné, které začíná v květnu v kanadském Ontariu, vyjíždí v pořadí s osmým studiovým albem, které předznamenává singl World Wide Suicide.
Guns n’ Roses - 13. 6., 20.00, Sazka Arena Pro Axla Rose bylo vždy evropské publikum něčím výjimečným a už se těší, že se před ně za několik let vrátí nejen s koncertem, ale také s dlouho očekávanou novou deskou. Fenomenální rockoví velikáni se ostatně chystají v Evropě prožít celé léto.
Tool - 25. 6., 20.00, T-Mobile Arena, Praha Depresivní a ponurá muzika, při nahrávání se používají téměř okultní praktiky, to se o téhle post metalové kapele říká. V každém případě patří mezi nejlepší, co tato scéna může nabídnout a v rámci turné k nové desce to poprvé nabídne i našemu publiku.
Red Hot Chilli Peppers - 14. 6., Sazka Arena Do Čech se vracejí po deseti letech a na koncertní šňůře představí nové dvojalbum Stadium Arcadium, které vychází 8. května, singl Dani California už ostatně rotuje na rádiových hitparádách.
Zappa plays Zappa - 23. 5., 20.00, Sazka Arena, Praha Synové hudební legendy kytarista Ahmet a zpěvák Dweezil připravili rodinný projekt, který vrací na pódia hudbu jejich otce Franka Zappy. Mezi hosty nebudou chybět ani hudebníci, kteří s rockovým bardem hráli v dobách jeho největší slávy.
Rolling Stones - 16. 6., 19.00, Brněnské výstaviště Ikony světového rocku vydaly studiové cédéčko A Bigger Band a tentokrát vynechají pražské publikum. Na šestém koncertě v České republice nebudou chybět Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood a Charlie Watts, doplní je baskytarista Darryl Jones.
Alice and the Chains - 6. 6., 20. 00, hala Novesta Zlín Tahle grungeová partička naposledy koncertovala v roce 1996. Čtyři roky po smrti jejich zpěváka Laynea Staleyho na předávkování drogami se ale rozhodli vrátit na pódia. Za mikrofon se s největší pravděpodobností postaví William DuVall, lídr skupiny Comes With The Fall.
Blackmore’s Night - 30. 4., 19.00, Lucerna, Velký sál, Praha Ritchie Blackmore během více než třicetileté hudební dráhy, kdy působil mj. v kapelách Deep Purple a Rainbow, rozhodně neslevil. Na pražském koncertě představí hlavně skladby z nového alba Fires At Midnight, které jsou okouzlující směsicí rocku s renesanční lidovou hudbou.