Co dokáže nejvíc pobavit, nebo pořádně naštvat? Kdo je natolik skvělý, že by se mohl stát idolem? Jaký film nebo televizní pořad nejvíc zaujal? Co je potřeba zakázat nebo zrušit? Nejen na tyto otázky odpovídají v Nedělním Blesku moderátoři rozhlasových stanic Frekvence 1 a Evropa 2. A jak tedy zhodnotili právě uplynulý měsíc březen? Tereza Pergnerová, moderátorka SuperStory Frekvence 1 Nejlepší vtip: Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou dost unavená a při usnutí ve vaně jsem se málem utopila, mi přijde jako vtip, že se konečně pořádně vyspím! Vtipný je i můj syn, tento měsíc se rozhodl cestovat do školky sám. Ten strach se nedá popsat, ovšem teď mi to přijde úsměvné... Mám samostatného syna a to je fajn. Nejlepší zážitek: Tento měsíc se Samuel sám podepsal. A taky namaloval římského bojovníka. To jsou super zážitky. Nejhorší zážitek: Záplavy! A Liberec vypadl z play off extra ligy! Každou noc, kdy se vracím z televizního přenosu, hledám 15 minut místo na parkování, to nemám vůbec ráda! A nejezdila lanovka na Petřín! Tak to už snad stačí... Idol měsíce: Já nemám idol. Trpím obdivem ke všem poctivým lidem, ale nehledám hvězdu měsíce. Tuhle jsem v jedné kavárně nechala tašku a v ní jsem měla naprosto vše. Nějaký pán za mnou vyběhl a přinesl mi ji. To je idol! (PS: Ani nevím, jak se jmenujete. Děkuju moc). Nej v TV nebo kině: Nebyla jsem v kině a ani nemám čas sledovat televizi, ale poslední extra trefa byla Chůva v akci. Viděla jsem ve středu první díl a jsem si na 100 % jistá, že budu věrným divákem. Na závěr tohoto nového pořadu jsem brečela a tak strašně chválila svého někdy zlobivého syna. Mám doma ve srovnání s tím, co jsem viděla, zlaté, poslušné dítě. Podívejte se na jeden další díl a musí vás to dostat. Super. Co bych zakázala nebo zrušila: Zrušila bych bolest zubů. Nikdy jsem vlastně netušila, co je to za peklo.Tento měsíc jsem ovšem pochopila, o čem to je. Prochodila jsem několik nocí, navštívila bych každý chrám a stovky mešit, jen pro malou úlevu. Duben už nehodlám trávit v bolestech. PS: Choďte k zubaři! A zrušila bych daně a noční telefonáty opilých kamarádů...


Karel Rychlý, moderátor Rande na Frekvenci 1 Nejlepší vtip: Výrok mojí kamarádky, když jsme nedávno krmili labutě, že ta Vltava je nějak nízko. Do dvou dnů labutě chodily div ne po chodníku. Nejlepší zážitek: Setkání s osobnostmi nominovanými na titul Sociálně prospěšný podnikatel roku. Skromnost a samozřejmost, se kterou konají velké věci pro ty, kteří je potřebují. Takových lidí houšť. Nejhorší zážitek: Minulý týden, prohlídka revizorova odznaku na Malostranské mě přišla na 500 Kč. Idol měsíce: Idol týdne, měsíce i roku je pro mne jasný: Angelina Jolie. Chtěl bych být byť jen blátem mezi prsty jejích nohou. Nej v TV nebo kině: V kině Zkrocená hora, i když vám ten film popíšu, stejně si neuvědomíte jeho sílu, prostě ho musíte vidět. V televizi nehynoucí kultovní klasika Červený trpaslík. Co bych zakázal nebo zrušil: Chleba namazaný sádlem s cibulí a solí, na to bych snad i vydal zákon, který by to zakazoval. Když si vzpomenu na dětství, kdy jsem to považoval za lahůdku... Brrr.
Marek Greger, moderátor Vyndej to! na Evropě 2 Nejlepší vtip: Vtipy si zásadně nepamatuju! Neumím je ani vyprávět! Pointu říkám místo na konci rovnou na začátku! Takže se většinou nikdo nesměje vtipu, ale mně. Nejlepší zážitek: Na ten opravdu nejlepší teprve čekám. Kamarádi říkají, že marně! Pomalu jim začínám věřit, takže jsem začal mít radost z maličkostí. Třeba teď mám radost z toho, že jsem se dobře najedl. Ještě bych se taky rád něčeho napil. Nejhorší zážitek: Ty mám vždycky v noci. Mám noční můry. Párkrát už mě někdo zabil, párkrát já někoho. Taky už jsem si odseděl pár let, většinou to bylo za vraždu. Jednu noc jsem našel mrtvolu na mraveništi, uvidíme, co s ní bude dál. Většinou se mi totiž všechno zdá na seriály. Jen jednu noc jsem měl úžasný sen. Našel jsem poklad. Ráno jsem se ale zase probudil tradičně bez peněz. Idol měsíce: Nějak nevím o nikom, kým bych chtěl tento měsíc být. Snazší by bylo najít "blbce měsíce", tam je kandidátka vždycky hodně našlapaná. Nej v TV nebo kině: V kině jsem nebyl ani nepamatuju a televizí doma převážně jenom svítím. Vzpomínám si ale třeba na film Čistá duše, ten se mi v kině líbil moc. Nedávno sem si doma svítil filmem Kameňák. Moc hezký! Nakonec jsem si doma radši zhasnul... Co bych zakázal nebo zrušil: Seznam obojího by byl asi nekonečný. Jenže taky nereálný, takže asi ani nemá smysl dělat si chutě.
Zdeněk Lavička, moderátor Evropy 2 Nejlepší vtip: Mladý muž na přechodu pro chodce obdivuje krásnou a nadstandardně velkou kočku prastaré babičky a říká jí: "Babičko, vy máte tak krásnou kočku, čímpak ji krmíte?" a babička odpoví: "Kočkama, ty retardo!" Nejlepší zážitek: Když mne políbila svými smyslnými rty půvabná americká herečka Angelina Jolie a poprosila svého manžela Brada Pitta, aby nás na malou chvíli omluvil. Zase tak krátká doba to nebyla. Do dneška, když usínám, si přeji, aby se mi ten sen zdál ještě jednou. Nejhorší zážitek: Vyplňování daňového přiznání, což dokonce aspiruje na nejhorší zážitek celého roku, hned po letošní zimě... Idol měsíce: Idolem nejen tohoto měsíce je pro mě Helena Zeťová, nejen díky hitu Impossible - na světě je spousta krásných žen, ale těch opravdu krásných a především inteligentních je velmi málo. Nej v TV nebo kině: V kině u mne jednoznačně vyhrál film Rafťáci, myslím, že se společně se Snowboarďáky časem zapíše mezi "kultovní" české filmy. V televizi určitě TýTý, především velkolepý příchod Kačky Neumannové a uctivý aplaus v sále. Vzalo mne to! Co bych zakázal nebo zrušil: Zrušil bych povodně a ptačí chřipku - zrovna včera jsem vyšlápl obrovskou kaluž a dneska už na mne něco leze.