Co dokáže nejvíc pobavit, nebo pořádně naštvat? Kdo by si zasloužil za svoje chování červenou kartu? Kdo je naopak natolik skvělý, že by se mohl stát idolem? Jaký film nebo televizní pořad nejvíc zaujal? Nejen na tyto otázky odpovídají v Nedělním Blesku moderátoři rozhlasových stanic Frekvence 1 a Evropa 2. A jak tedy zhodnotili právě končící měsíc únor?


Jan Kraus, protagonista každodenní rubriky Jan Kraus a blondýna a pátečního Co vy na to pane Kraus? na Frekvenci 1 Nejlepší vtip Pro mě osobně setkání s Věrou Špinarovou a jejím pěstováním zeleniny a computerů. Opravdu mě moc a mile pobavila. Nejlepší zážitek Natáčení reklamního spotu ve dvacetistupňovém mrazu. Stačilo si sundat čepici a člověk měl pocit, že mu někdo kartáčuje hlavu zmrzlým ocelovým hřebenem. Nádherné je, že jsem to přežil. Nejhorší zážitek Zjištění, že šéfům Národního bezpečnostního úřadu stačilo půjčit oktávku, aby byli vděční... Idol měsíce Ať dělám, co dělám, nějak těžko hledám alternativu k sobě. A musím sebekriticky přiznat, že to není jen v únoru. Je to takový celoroční trend... Červená karta Červenou bych dal moderátorce Kateřině Hamrové, která zřejmě někde u nich po baráku něco vykládala a pak se český bulvár marně snažil zjistit, co je na tom pravdy. Na tuhle blondýnu platí jen přísnost, protože jinak se z ní stává rychle strašný pán. Červená by ji mohla na chvíli zkrotit. Nejlepší v TV nebo kině V televizi je jakž takž slušnej jeden pořad v pátek večer... Mám pocit, že jsem v něm snad i já... Je blázen, kdo chodí v pátek večer do kina nebo kamkoli jinam. Co bych zakázal nebo zrušilDaně. Nějak mě úplně přestaly bavit.
Pavel Kučera, moderátor Quiz Show a Odpoledního expressu Frekvence 1 Nejlepší vtip Pánovi u bankovní přepážky zazvoní mobil. On ten hovor vezme a dá se do řeči. Úřednice jej požádá, aby to položil a on na to: "A proč?" Úřednice velmi slušně: "Protože tady nesmíte telefonovat." A muž podrážděně: "Ale já nikomu netelefonoval!" Kdybych to neviděl na vlastní oči, neuvěřím. Nejlepší zážitek Vyrazil jsem do obchodu pro kutily, neb jsem potřeboval vyhloubit kulaté otvory. S touhou po vhodné pile jsem se obrátil na prodavače a ten pohotově vykřikl na celý obchod: "Jo, vy myslíte šukalku?!" Ano, byla to šukalka. Už vím, co je na kutilství tak zábavné. Nejhorší zážitek V metru na Florenci stáli pod eskalátorem dva policajti a vyčkávali na svou oběť. Je to zvláštní přitažlivost. Samozřejmě jsem to byl já, koho ze všech stovek cestujících vytáhli stranou a jali se kontrolovat. Tak jsem se optal: "To někoho hledáte nebo jen tak nacvičujete kontrolu OP?" zatímco jsem odrážel nedůvěřivé pohledy kolemjdoucích. S úsměvem neodpověděli. Totožnost byla ověřena a zas můžu být nějakou dobu v klidu. Byl jsem to opravdu já! Idol měsíce Chlapík, který stojí každý den u metra v Kobylisích a prodává Nový prostor, a přestože sám nemá dobré dny, všem s úsměvem hezký den popřeje, i když si ten časák nekoupí. Červená karta Všem obchodům, kde si musíte říkat o igelitku. Sedmnáct let po revoluci už je čas, aby vám ji dali za váš nákup zadarmo a řekli: "Děkujeme, přijďte zas!" Nej v TV nebo v kině Nejoblíbenější pořad je pro mne Rychlá výhra na Primě. Ta paní tam vykládá hodinu v kuse stále to samé dokola a s nevadnoucím líbezným úsměvem. Zírám na to vždy jako uhranutý a její energie mě opravdu dobíjí! Jinak klasika: Simpsonovi, Bean, Monty Phyton, Návštěvníci, South Park, Pytlíkov a jiné taškařice. Co bych zakázal nebo zrušil Nezapnuté mozky některých lidí, než vyjdou nebo vyjedou na ulici.
Markéta Rachmanová, moderátorka Evropy 2 Nejlepší vtip Když mě kamarád přesvědčoval, že horor Hostel je jen limonáda a že vydržím do konce... stačilo mi první zavrčení motorovky a utíkala jsem. Nejlepší zážitek Bez cizí pomoci jsem vyjela autem ke sněhem zapadanému domu svých rodičů a dokonce se mi mezi dvoumetrovými sněhovými mantinely podařilo i zaparkovat. Nejhorší zážitek Asi když mi odbarvovali hlavu... z havraní černé se po bouřlivých procesech pod alobalovým zábalem vyklubala žlutorezavá... a já měla jít za hodinu vysílat. V tu chvíli jsem si uvědomila, jak je dobře, že jsme jen rádio... Idol měsíce Těch je - ale v únoru asi Vojta Bernatský - protože i po 15 hodinách v olympijském studiu vypadá jako roztomilý medvídek. Červená karta Jednoznačně pan Žalčík. Za tu "prasácky" vyplněnou přihlášku našich běžců bych mu dala doživotní trápení se ve stopě na špatně namazaných lyžích. Nejlepší v TV nebo kině Duo Eva a Vašek - nikoho jiného nevídám v televizi tak často. Co bych zakázala nebo zrušila Zácpy na silnicích, fronty u pokladny a protivný bankomaty, který se mnou někdy odmítají komunikovat.
Pavel Cejnar, moderátor Vyber si na MaXXimum Evropy 2 Nejlepší vtip Volala mi do songů na přání Evropy 2 žena, která chtěla zahrát pro svých pět dětí. Povídám jí, že na děti mají určitě doma minitovárnu, že zdravím manžela a že tuším, v čem je dobrej. Ona odpověděla: "Žádný neexistuje." Nejlepší zážitek Moderoval jsem akci ve vyprodané pražské Lucerně. Byl to skvělý pocit! Nejhorší zážitek Další mladá dáma mi volá do Vyber si... a ta zase naživo do éteru vyplodila: "Tenhle song chci zahrát pro sebe, protože na všechny ostatní totálně kašlu!" Idol měsíce Madonna, která za koncert v Čechách chce tolik peněz, že kdyby na ní přišlo 100 000 lidí, kteří by dali každý 3000 korun za lístek, tak by se to stále nezaplatilo! Je to tedy skutečně velmi skromná žena! Červená karta Dostal by jí Jarkko Ruutu za faul na Jaromíra Jágra! Nej v TV nebo v kině Na DVD jsem viděl snad už po šedesáté sedmé film Noc v Roxbury. Je to hustý a hlavně můj kultovní film. Doporučuji! Co bych zakázal nebo zrušil Kouření cigaret... Strašně mi to smrdí!