Konečně! VyVolený Vlado Dobrovodsků (27) za plotnou a před kamerou TV Prima! A není to jedna z desítek kamer ve Vile, ale jeden kameraman v pořadu Párty s kuchařem. "Tady se cítím fakt svůj, nejsem nervózní a baví mě to. Pokud bude mít zájem Prima, já určitě," září Vladko který si natáčení Párty s kuchařem s moderátorem pořadu Petrem Stupkou vyzkoušel poprvé včera odpoledne v restauraci hotelu Bedřiška ve Špindlerově Mlýně. V televizních kuloárech se proslýchá, že "zástěru s logem Primy" má vítěz VyVolených jistou, stejně jako kariéru českého Jamieho Olivera. Na tu by se měl Vladko vydat už v únoru.


VyVolení vyvářeli na sjezdovce Čelo zborcené potem, kolem pasu zástěru, ruce od těsta a úsměv od ucha k uchu. VyVolený Vladko Dobrovodský (27) je ve svém živlu. "Já na to jídlo strašně rád šahám, to se pak vaří úplně jinak, než když se způsobně míchá vařečkou," usmíval se Vladko při včerejším natáčení pořadu TV Prima Party s kuchařem. Ve Špindlu, kde se natáčení konalo, způsobil pěkné pozdvižení. A zatímco se potil u plotny, Jindra z VyVolených si odskočil na sjezdovku. Jediné co černovlasému dlouhánovi ve staročeské hospůdce ve Špindlerově Mlýně chybělo ke spokojenosti, byl vzduch. Kachlová kamna sálala a Vladko musel u rozpálené pece vařit v tlustém svetru. "Prý když jsme na těch horách," povytáhl Vladko obočí a dál se věnoval přípravě Špindlerovské kachny. Kachna prý patří k jeho oblíbeným jídlům, i když doma ji většinou připravuje na medu s červeným zelím na červeném víně. "Ty žemle nám přidejte, ono to tím namočením trochu chcípne," zahlaholí Vladko, zatímco krájí základ nádivky - cibuli. Podle moderátora Petra Stupky prý až moc nahrubo. "No jo, no, já mám doma jinej nůž," špitne Vladko zahanbeně a jde pro kachnu. "Nádhernej kousek, ty bláho," hodnotí znalecky kachnu a nechává si v pauze od maskérky otřít pot z čela. Přesně v tu chvíli si už Vladkův kolega užíval na sjezdovce. Jeho výstup v Prima vařečce přímo pod sjezdovkou už skončil, a tak si odskočil na snowboard.
Špindlerovská kachna a la Vladko Pečená kachna Suroviny: kachna, 1 l plzeňského piva (půllitru pro kuchaře), tři čerstvá jablka, směs koření foodoo, sůl Nádivka: žemle, vejce, mléko, petrželka, tyrolský špek, čerstvé hřiby, cibule, rozmarýn Ohřívané chlupaté knedlíky z pánve Suroviny: brambory vařené, polohrubá mouka, vejce, cibulka, česnek, zbytek špeku Klobáskové zelí Suroviny: červené zelí hlávkové Postup: Tyrolský bok orestujeme s hřiby a cibulí a vmícháme do nakrájené a navlhčené žemle, přidáme vejce, sekanou petržel s rozmarýnem. S touto nádivkou naplníme kachnu, kterou pečeme na pivě se směsí koření a jablky. Z brambor, mouky a vajec uhněteme těsto a z něho tvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě. Před podáváním krájené knedlíky opékáme na rozpuštěném špeku s cibulkou a česnekem. Červené zelí nakrájíme a se solí dusíme do měkka. Ochutíme octem a nakonec do něj vmícháme klobásy s rozpečenou cibulí.
Foodoo Je speciální gastronomický projekt, který dbá na prvotřídní servis a kuchařské suroviny. Do tajné směsi restaurace hotelu Bedřiška, která foodoo podporuje, patří grilovací koření, rozmarýn, směs bylinek, paprika, pepř a používá se na pečenou drůbež.