Nejen hereckým uměním je znám Jiří Lábus (55). Herec proslul i jako gurmán, který si jen málokdy nechá ujít příležitost otestovat pochoutky mistrů kuchtíků. My jsme ho zastihli v restauraci U básníka pánve, kde pro něho šéfkuchař Jiří Strašic speciálně připravil thajskou kuchyni. Jako důvod své "žravosti" uvedl Rumburak dodatečnou oslavu svátku bratra Ladislava. "Není to opravdu záminka, abych se nacpal, dřív jsme to s bráchou ale nestihli. A když už k tomu došlo, tak si to přece zaslouží kvalitní krmi. Takže jsme tu a testujeme orientální Thajsko," řekl Blesku Lábus, který je prvním rytířem Básníka pánve a jako takový požívá i řadu výhod. Například tu, že šéfkuchař Strašic objížděl v den večeře několik hodin speciální obchody. Kokosové mléko, zelené a červené curry, bambusové výhonky, čerstvý koriandr a zázvor, tropické pralesní ovoce, žralok, krevety, rýžový papír, banánové listy... No prostě žádná legrace. Vaření se tedy ujal sám šéfkuchař, který se originální thajské pochoutky učil v Singapuru. A Jiří Lábus s bratrem Ladislavem jenom mlaskal. Nakonec si nechali přinést kokosovou zmrzlinu ve vydlabaném ananasu, flambovanou originální thajskou kořalkou. Lábusové přišli v osm a odcházeli po jedné hodině ráno. Víno a míchané nápoje je prý za žádnou cenu nechtěly pustit dřív.