Iveta Bartošová (39) prodělala záhadný kolaps! "Alkohol a prášky!" hovoří o jeho příčině zdroje z nemocnice. "Byla jsem jen vyčerpaná!" tvrdí zase zpěvačka, kterou musely křísit k životu dýchací přístroje a kapačky. Na druhou stranu Iveta Blesku přiznává, že ji sužují vážné zdravotní potíže. "Nejsem žádná "supermanka". Jako každý jiný člověk si přece můžu únavu dovolit. Minulý týden jsem ležela v nemocnici se zánětem střev z dlouhodobého pracovního vytížení. Prostě jsem zkolabovala. A jsem moc ráda, že v tu chvíli při mně byla naše hospodyně," přiznala nám Iveta. Kolem Ivetina zkolabování je celá řada nejasností! Zdroje z nemocnice prozrazují: "Iveta požila přemíru alkoholu!" Zpěvačka se brání: "To všechno byla jen dlouhodobá únava!" Informace z nemocnice ale přitvrzují: "Vzala si prášky a na ně pila!" A Iveta? "To nemyslíte vážně. Takovou hloupost bych nikdy neudělala!" To, že užívá antidepresiva, však nevylučuje! Zpěvaččini přátelé Ivetu také příliš nebrání: "Fyzicky je Iveta strašně slabá. A s psychikou má sem tam také potíže. Stačí jí málo, a alkohol s ní začíná točit. A taky bere občas antidepresiva." To už Iveta málem křičí: "Prášky a alkohol? Mám přece syna!" Kde je pravda? To lze jen těžko určit. Sama Iveta ihned po návratu z nemocnice řekla: "Jsem už opravdu v pohodě. Dostala jsem vitamíny v kapačkách a sám pan doktor mne po jedné noci propustil s tím, že jsem úplně v pořádku. Je konec sezóny a únava se dala očekávat. Zítra už naplno pracuju." Mohla být Iveta skutečně jen vyčerpaná z práce? Poté, co si odležela zánět střev v nemocnici, hrála minulý pátek ještě svou roli Kim v muzikálu Miss Saigon. "Pak jsem ještě měla velmi náročný víkend. Žádná pracující matka to přece nemá jednoduché. Jako každý jiný člověk si únavu snad mohu dovolit i já. A za to, jak se potom projeví, už vážně nemůžu. Opravdu nejsem žádná supermanka," vysvětluje si Iveta původ svého zkolabování ve svém domě, kde ji našla v bezvědomí hospodyně Golda. "Artur byl naštěstí ve škole a o ničem neví," dodává trošku s úlevou. "Žiju teď dost spokojený život, takže důvod k něčemu takovému opravdu nemám. Už jsem opravdu v pohodě a byla jsem jen strašně vyčerpaná. Ani sestřičky ke mně nechtěly nikoho pustit. Dost přísně mě upozorňovaly, že musím mít klid," vysvětlovala nám včera Iveta.


Bartošová se zotavuje: Noční výlet na večeři a pak... Co se stalo poté, když Ivetu Bartošovou odpojili z kapaček a pustili ji na "svobodu"? Všechno víme. Minutu po minutě. V úterý v 16.30 si pro zpěvačku na metabolické oddělení II. interny Nemocnice na Vinohradech přijel přítel Zdeněk Podhůrský. Nasedají do Ivetina bavoráku a Podhůrský za volantem už v 17 hodin zastavuje před Ivetiným domkem v Uhříněvsi. Těsně před jejich příjezdem parkuje před vilou Podhůrského opela zpěvaččina hospodyně Golda. Klíčky hází přes plot do zahrady a "po svých" odchází se slovy: "Nic nevím." Zesláblá Iveta ještě nemohla řídit, a tak se věrná hospodyně postarala o odvoz druhého vozu. 17.00: Podhůrský otvírá dálkovým ovladačem vrata a garáž, pomáhá Ivetě z auta a vchází se zpěvačkou přímo z garáže do domu. Iveta má na sobě tričko a džíny, je pobledlá a nenalíčená. Přesto se snaží o úsměv, a tak se ptáme: "Co se vám přihodilo?" "Únava, velká únava. Teď ne," odpovídá Iveta a mizí ve dveřích. 17.10: Je ticho. V domě, na zahradě, na ulici. Kromě Ivety a Zdeňka ve vile zjevně nikdo není. Všude se ale svítí. 21.40: Otevírají se dveře domu a z nich vystupuje Iveta se Zdeňkem. Iveta je nalíčená, hozená do gala, přesto má utrápený výraz ve tváři. Oba nasedají už do Podhůrského opela a jedou směr Praha. Mají zřejmě hlad a v Uhříněvsi je už nikde neobslouží. 22.10: Auto zastavuje před nočním klubem Solidní nejistota, kde se vaří až do rána. Zdeněk svoji přítelkyni objímá a z Ivetina výrazu je jasné, že v něm má velkou oporu. 22.15: Dvojice usedá k rezervovanému stolku a vmžiku u nich stojí obsluha."Tak, Iveta si dá kuřecí steak se zeleninou a já biftek medium a pečené brambory," objednává Podhůrský. Za chvíli mu na stole přistává cola a Ivetě mátový čaj. "Je výtečný na žaludek, střeva a spoustu dalších neduhů," podotýká Iveta. Hovoří spolu a vyměňují si něžné pohledy. Iveta si občas položí Zdeňkovi hlavu na rameno. On ji objímá a hladí po tváři, vlasech, rukou... 22.55: Zdeněk platí a s Ivetou odchází k autu. Zpěvačka únavou už nemůže udržet otevřené oči. Zdeněk veze Ivetu domů. 23.20: Podhůrský pomáhá Ivetě vystoupit z vozu a doprovází ji do domu. Loučí se objetím a polibky. 23.40: Podhůrský odjíždí od Ivety. (Nemohl prý u ní zůstat, včera večer měl se svojí bývalou ženou Markétou společnou vernisáž fotografií, obrázků a litografií a ještě v noci musel pracovat.) 23.45: Zpěvačka leží v posteli a zhasíná.
Problémy Iveta přitahuje... Květen 1994 - Bartošovou držel Roman Tříska několik týdnů v bytě Ladislava Štaidla a na venkově. Ivetě měl podávat drogy a alkohol a pod jejich vlivem s ní měl provádět sexuální orgie. Říjen 2004 - po rozchodu se svým přítelem, designérem Danielem Bartákem, se Iveta zhroutila. V depresích skončila na kapačkách v nemocnici. V té době měla navíc Iveta velké finanční problémy. Smlouvy, které podepisovala se svými manažery, pro ni byly značně nevýhodné. Listopad 2004 - Bartošovou napadl ve dveřích jejího domu v Uhříněvsi neznámý útočník a způsobil jí zranění oka. Před několika týdny policie zastavila jeho stíhání. Červen 2005 - na tiskové konferenci stavební společnosti, jejíž se Iveta stala tváří a která zpěvačce postaví nový dům, se objevila s krvavými šrámy na rukou. "Napište třeba, že mi to udělal můj pes," znělo její vyhýbavé vysvětlení. Ten žije s Bartošovou! Hrůzný nález v garáži Ivety Bartošové! Mrtvola bezdomovce! Takový obrázek se naskytl při zpěvaččině návratu z nemocnice. A Ivetin milenec Zdeněk Podhůrský, který otevíral vrata, nehnul ani brvou! "Je to člověk, není to člověk?" musí nevěřícně kroutit hlavou každý, kdo nevábně vyhlížející schoulenou postavu prostuduje na snímku. Ale jednoznačného rozřešení se sotva dobere. Tohle stvoření vypadá až neskutečně autenticky! "To je figurína! Arnošt. Dostala jsem ho od svých fanoušků poté, co mě loni na podzim napadl na prahu domu neznámý útočník," vysvětluje Iveta Bartošová původ zašpiněného nájemníka své vily v Uhříněvsi. Arnošt má zřejmě ochraňovat dům od zlých duchů a dalších případných nájezdníků.