Na Kampě se prohýbaly stoly! Vyhlašovalo se tu totiž jedenáct nejlepších restaurantů roku v Česku. A nad servírovanými lahůdkami a podávanými vybranými víny se jen sbíhaly sliny! "Ochutnala jsem smažený chřest se sýrovým fondue a byla to fakt lahůdka. Dali jsme si i trochu bublinek," pochvalovala si Blesku zpěvačka Leona Machálková, která přišla po boku svého přítele, architekta Bořka Šípka. A zřejmě bublinky udělaly své, protože Leona se Bořkovi několik minut nepochopitelně snažila do zašité kapsičky u trika zasunout své sluneční brýle. Na večerní gurmánskou party se dostavila kompletní česká smetánka! Mezi zástupkyněmi něžného pohlaví se celý večer na přítomné usmívaly missky Jana Doleželová a Lucie Králová a zkontrolovat společenské chování přišel i pan "etiketa" Ladislav Špaček. "Bylo to skvělé, pořádně jsem se přejedla," přiznala se Blesku se smíchem Světlana Nálepková. Ta přišla na večírek, jehož generálním partnerem byla minerální voda Mattoni, v doprovodu své dcery Pepiny. Cpal se i moderátor Jan Rosák, který téměř celý večer trávil s fantastickými kačeřími prsíčky plněnými sušenými meruňkami.


11 nejlepších českých restaurantů roku 2005 (a co v nich můžete ochutnat) * U KASTELÁNA (Brno) - nejlepší restaurace 2005 Jehněčí konfikt na bílé fazoli se smetanou a lanýžovým olejem * AMBIENTE BRASILEIRO (Praha) Ostras - Francouzská ústřice s limetkou jako v Riu * ALBIO, BIORESTAURACE (Praha) Smažené kuličky z fazolek adzuki s přelivem z dijonské hořčice a bílého misa s čerstvým estragonem * OBECNÍ DŮM, Francouzská restaurace (Praha) Originální pikantní thajská polévka Tom Yam s kuřecím masem * V ZÁTIŠÍ (Praha) Chřestový salát s fenyklem, sušenými rajčátky a kerblíkovým vinaigretem * HOFFMEISTER HOTEL (Praha) Devět hodin dušené jehněčí ramínko se stroužky česneku a čerstvým koriandrem, listový špenát * U MODRÉ KACHNIČKY (Praha) Kachní galantina s jádry z pinií a lístky máty * U KONĚ (Praha) Daněk na smetaně, myslivecké knedlíčky a košíček s planými višněmi v domácím likéru * NEBESKÝ MLÝN (Brno) Jemná kančí paštika s ostružinou * FLAMBÉE (Praha) Domácí uzený losos s křenem, křupavou okurkou, řeřichou a citrónovým coulis * FOUR SEASONS HOTEL (Praha) Smažený chřest se sýrovým fondue