Lucie Bílá (39) bude mít v novém domě v Otvovicích luxusní kuchyň! Za milion korun! Jenom lednice, která sama vyrábí led a sodovku, přijde zhruba na 100 tisíc korun, trouba s mikrovlnkou na 50 000, sklokeramická plotna s lávovým grilem je za 40 000, myčka za 30 000 a digestoř za 10 000. V kuchyňské lince bude zabudován dokonce espresovač, který umí vyrobit i kapučíno a chrlí horkou vodu. Prostě království, o kterém sní každá hospodyňka. A co víc! Lucie má dobrou polovinu kuchyně zdarma! Je totiž chytrá jako vopice! To, za co ostatní dávají statisíce, vyměnila Lucie za svoji tvář. "Když jsme si přečetli, že paní Bílá staví dům, nabídli jsme jí, ať se stane naší tváří a že jí kuchyň zařídíme podle přání. V Itálii máme za tvář slavnou operní pěvkyni, tak proč by to v Čechách nemohla být naše nejlepší zpěvačka? Paní Bílá souhlasila a nás to moc těší," řekla nám Linda Skarlandtová z italského kuchyňského studia Scavolini. Lucčina linka ze šedobílého matného lamina s hliníkovou nákližkou nese i příznačný název Happening Dream (Splněný sen) a její běžný metr přijde na 33 tisíc korun. "V kuchyni se budeme scházet nejvíc u stolu. Bude propojená s obývacím pokojem a jídelnou, takže musí zapadnout do interiéru domu. A ten je ze dřeva, skla a kamene," vysvětluje Lucie. Pracovní deska bude tedy z béžového vračanského vápence (metr za 12 tisíc korun). Ještě před nedávnem Lucie toužila po barevné, přeplácané, přímo kýčovité kuchyni. Všechno je už ale jinak. "Bude střídmá, čistá a hlavně praktická. Samozřejmě všechno konzultuju s panem architektem Alešem Lapkou, který navrhoval celý dům," vysvětluje Slavice, která dosud vaří v kuchyňce 1,10 m na 1,20 m. V nové kuchyni tak bude mít pré. "Já v té kuchyni už dávno v myšlenkách vařím," říká Lucie. Specialistkou je na králíka na česneku nebo na kuře na paprice. A to bude prý také první, co pro Filipa s Vaškem Bártou alias Noidem a rodiče ve své nové otvovické kuchyni vykouzlí. "Až přijde čas, zabuduju si do kuchyně velké uklidňující akvárko, spoustu kytek a snad i toho pejska, po kterém tak touží Filip," svěřuje Lucie a dodává: "A především Filipovi pořídíme s Vendou ještě minimálně dva sourozence, a to si pište, že to stihnu."


Bílá: Plyn tady syčet nebude! Lucie Bílá bude mít konečně poprvé v životě pořádnou kuchyň! A my dokonce víme, v čem bude mýt nádobí, na čem bude grilovat steaky a v čem upeče Noidovi svého oblíbeného králíka na česneku! Víme, že Lucie určitě touží po tzv. americké dvoudveřové lednici s "ledovačem" a že přemýšlí, jestli ji zabuduje do linky nebo bude stát sólo. Že nechce fritézu a že v kuchyni nesmí být v žádném případě plyn, kterého se bojí. Určitě má totiž v paměti text jednoho ze svých hitů. "Plyn už syčí z trouby ven, možná jím budeš otráven," zpívá se v něm. A víme také, že všechny spotřebiče jí dodá německá, ne příliš levná firma, Gaggenau. Velký otazník visí jen nad stolem, který si musí Lucie ještě vybrat. Měl by být prý velký a bytelný.


A co Lucie v kuchyni uvaří? "Kuře na paprice podle Bílé" Kuřecí prsíčka dáme dusit na cibulku, zpěněnou na másle nebo na sádle. Zaprášíme sladkou paprikou. Pro vůni můžeme přidat několik kuliček nového koření. Měkké kuře vyjmeme a omáčku zalijeme kysanou smetanou, rozmíchanou s moukou. Když se omáčka povařila, přecedíme ji na kuře.