Rodačka z Marseille herečka Chantal Poullain (47) se rozhodla poprvé odhalit velké rodinné tajemství. Je jím recept na obří tygří krevety podle jejího pětasedmdesátiletého tatínka Clauda. A tak vybavená slušivou zástěrou a s hromadou obřích krevet vyrazila do pražské restaurace U Modré kachničky II, v jejíž kuchyni začala doslova čarovat. "Tatínek mne je naučil vařit, když mně bylo osmnáct. Bolek je zbožňoval a syn Vladimír o ně škemrá dodnes, takže jsou u nás velmi často," říká Chantal. Pokud si je prý člověk nechá oloupat, není to ono. "To by si měl každý dělat sám, je to obřad. A důležité je každé krevetě vycucnout hlavu," upozorňuje herečka, která se co nevidět chystá do Francie. "Dva roky jsem kvůli práci za tatínkem nebyla. A on z Marseille nechce vytáhnout paty. Byl tu jen jednou, na naší svatbě s Bolkem," stýská si Chantal. Její krevety zahájily u Modré kachničky nejen "Dny humrů, ústřic a krevet", ale zůstanou už i na stálém jídelníčku. "Na to jsem hodně pyšná," říká Chantal, která se netají myšlenkami na svůj nový projekt. Hodlá totiž otevřít nefalšovanou francouzskou rybí restauraci. Kde, to ještě zvažuje. Krevety La Petite Marseillaise (Malý "Marsejésan") podle tatínka Chantal Poullain Velké tygří krevety nejprve orestujeme na másle a olivovém oleji. Flambujeme na whisky, nejlépe Ballantinnes. Pak lehce povaříme se smetanou a citrónovou šťávou. Osolíme a okořeníme šafránem. Hotové krevety podáváme se šafránovou rýží nebo s čerstvě opečenou francouzskou bagetou.
Krevetě vycucněte hlavičku

(autor: )
Herečka Chantal Poullain (47) se rozhodla v pražské restauraci U Modré kachničky II odhalit velké rodinné tajemství - recept na obří tygří krevety.