Libá vůně domácí moravské zabíjačky se o víkendu linula centrem Prahy. Tradiční dobrůtky připravovali ve vinné restauraci Moravský archív vín a v kuchyni se s pořádným nožem hbitě otáčela i druhá vicemiss z roku 1999 a moderátorka Jitka Kocurová (24). "Dědeček byl řezník, takže je mi toto prostředí důvěrně známé. Řezničinu mám zkrátka v krvi," smála se půvabná Jitka. "Jako malá holka jsem s dědou absolvovala bezpočet zabíjaček cizích i těch domácích, protože dědeček s babičkou vždycky chovali prasátko. Jednou jej dokonce před tím, než je porazil, nabralo a povozilo po dvorku," zavzpomínala Jitka. Jako správná "řeznice" se v kuchyni uměla i pěkně ohánět. A když předvedla, co všechno umí, dopřála si tmavou zabíjačkovou prdelačku a sliny se jí zbíhaly i na tlačenku, ovárek, prejt, jitrničky a jelítka. "Jsem masožravec. Bez masa si život nedovedu představit a zabíjačka pro mě představuje pravé gurmánské hody," dodala Jitka a šoupla do sebe stopečku domácí slivovice.
Kocurová má řezničinu v krvi

(autor: )
Zpět
na
Ve vinné restauraci Moravský archiv vín v centru Prahy se o víkendu konala tradiční "zabíjačka". V kuchyni se velmi obratně oháněla i druhá vicemiss Jitka Kocurová (24), která má "řezničinu" přímo v krvi.