Jana Šulcová: Chtěla jsem jí popřát krásné svátky!

V úterý večer si herečka Jana Šulcová (62) zapsala do kalendáře: Zavolat Milenku a popřát jí hezké svátky. Psala to v době, kdy už zřejmě její kamarádka a kolegyně umírala. „Mrazí mě z toho,“ přiznala Jana, která se o smrti Mileny Dvorské (†71) dozvěděla až ve středu z telefonátu Blesku.

Jana Šulcová
Autor: archiv Blesku

„Milenku jsem znala čtyřicet let. Za tu dobu jsme se setkávaly před kamerou, ale taky před mikrofonem v rozhlase nebo v dabingu. A před osmi lety jsme se potkaly v divadelním spolku Háta. V posledním roce jsme spolu alternovaly roli tetičky v komedii Antonína Procházky Klíče na neděli,“ řekla Jana Šulcová Blesku. „Když jsem já byla na dně, držel mě smysl pro humor. Milena to měla stejně. Dělala legraci jako náplast na všechno špatné, co ji potkalo. A že toho bylo hodně, bohužel.“

Lubomír Lipský: Byla jako květina!

„Milena byla vitální hanácká děvče,“ vzpomíná Lipský na kolegyni. „Při natáčení ji obletovali všichni králem počínaje, přes prince i dvořany. Ona byla čistá krásná květinka,“ dodal pro Blesk Lipský.

Potěšilo ho, že se mladičké krásky později stala dobrá herečka. Podle něj se lépe Janu Werichovi za to, že ji objevil, odvděčit nemohla. Přesvědčila všechny, že  měl při výběru hlavní role šťastnou ruku.

„Litoval jsem ji kvůli tomu, co ji potkalo s dcerou (pozn. red. - provdala se za člověka, který je spojován se sektářským způsobem života a odstřihla matku ze svého života). Setkali jsme se před lety v divadle Na Fidlovačce. Milena ale nikdy o svém trápení nemluvila, nechtěla tím nikoho obtěžovat,“ uzavřel vzpomínku Lubomír Lipský.

Lubomír Lipský
Autor: Ladislav Křivan

VÍCE O ŽIVOTĚ A TRÁPENÍ MILENY DVORSKÉ PŘINESEME JIŽ BRZY NA STRÁNKÁCH BLESK.CZ A V NEDĚLNÍM TIŠTĚNÉM BLESKU!

458744:gallery:true:true

FOTOGALERII S MILENOU DVORSKOU NAJDETE ZDE!

VIDEO: Krásnou píseň z filmu Byl jednou jeden král najdete ZDE!

MILENA DVORSKÁ ZEMŘELA - ČTĚTE ZDE!