To, že Bartošová vůbec vystoupila, bylo malým vítězstvím pro televizi Nova. Celý minulý týden ji trápily zdravotní problémy. „Kvůli potížím s hlasem jsme se rozhodli, že Iveta nebude zbytečně riskovat a použije playback, navíc má velmi těžkou choreografii a neudýchala by to,“ vysvětlil Blesku před soutěží její manažer Richard Dušák.

Za svůj výkon, který Iveta předvedla v úvodu pěvecké soutěže, by od porotců propustku do dalšího kola určitě nedostala. Nejen, že nezpívala naživo, ale místo náročné choreografie, kterou dopředu avizovala, předvedla za celou dobu písničky Víš, lásko pouze čtyři poskoky.

Fotogalerie
14 fotografií

„Všichni porotci měli velmi zajímavý výrazy,“ konstatoval Leoš Mareš, který byl pro Ivetu mnohem tvrdším oříškem než samotné vystoupení v televizi. Během rozhovoru moderátor zpěvačku vůbec nešetřil. „Co bys poradila našim finalistům?“ zeptal se. „Tahle písnička vznikla před dvaceti pěti lety,“ začala nesměle Iveta. „Tak na to jsem se tě úplně neptal,“ smál se Mareš. „Já jsem začínala stejně jako tyhle děti,“ pokračovala, když jí do toho moderátor opět skočil. „Taky dobrý, ale zeptám se tě ještě jednou, co bys poradila našim finalistům?“ docházela Marešovi trpělivost.

„No, to je právě hrozně těžký, to je individuální, asi pevný nervy,“ vysoukala ze sebe napotřetí odpověď. Kromě Leoše si do nervózní Bartošové rýpla i Gábina Osvaldová. „Hvězdné divy se nám na jevišti hroutí a rozklepou se, ty jsi byl přirozený,“ řekla porotkyně po vystoupení Mateje Piňáka.