„Musím to všechno namluvit. Je to taková psychoterapie. Uleví se mi,“ odůvodňovala si v průběhu sepisování zpovědi Iveta. Teď se svých slov ale začala bát a knihu už ani neautorizovala.

Po jeho smrti neměla proč žít

Ivety si lidé jako zpěvačky všimli v roce 1984, když začala vystupovat s Petrem Sepéšim (†25). Na výsluní je katapultoval duet Knoflíky lásky a pěveckému duu se velmi dařilo až do července 1985, kdy Sepéši vjel autem na železničním přejezdu pod vlak. Iveta se Sepéšim nejen zpívala, ale byl to i její první kluk. Láska to byla ale nešťastná. Sepéši prý Ivetu týral. Vodil si za její přítomnosti do bytu i jiné holky, se kterými se zamykal v pokoji.

S Petrem žila Iveta dva roky. „Byla to moje první láska. Zbavil mě panenství a znamenal pro mě úplně všechno. Byl nesmírně citlivý a hodný. Rozuměli jsme si jako lidi, ale i pracovně. Patřili jsme k sobě. Když zemřel, na nějaký čas jsem úplně vzdala život. Vrátila jsem se nazpátek domů a tam jsem nějak přežívala,“ říká Iveta v knize Neměla jsem se narodit.

Myslela si, že ho změní

Se Sepéšim bydlela v Praze porůznu, než si sehnali byt v pražském Zahradním Městě. „Petr si tam začal vodit milenky. Nechápala jsem to a pořád jsem přemýšlela o tom, jak by to mělo být správně. Trápila jsem se a neustále jsem mu domlouvala. Milovala jsem ho, ale bylo to náročné. Úzce jsme spolupracovali, a tak jsem věděla, že to nějak musím vydržet, vlastně jsem ani neměla kde jinde bydlet. Přitom jsme spolu také měli intimní vztah a opravdu věřím tomu, že mě miloval,“ píše Iveta.

A jak Ivetě Sepéši vysvětloval mnohoženství? „Říkal, že si nemůže pomoct. Plakal a stále opakoval, že nemůže mít jenom jednu ženskou. Omlouval se a odprošoval. Nebyly to známé ženské, ale nějaké holky z Karlových Varů. Myslím, že to všechno také poznamenalo můj život.“

Naštěstí Sepéši po Ivetě nechtěl, aby se na jeho milostné hrátky dívala nebo se jich zúčastňovala. „To ne. V tom bytě bylo víc pokojů. Já byla ve svém a on s těmi holkami ve svém. Ráno návštěva odešla a on přišel za mnou. Pořád jsem si myslela, že ho změním, a zkoušela to vydržet, protože jsem věděla, že mě miluje. A pak se nakonec zabil.“

Fotogalerie
2 fotografie