Ten už přesně týden bojuje o život na JIP pražské FN Motol. „Postupně se jeho stav zlepšuje, ale vyhráno není,“ řekl Blesku zdroj z Motola.

Otec Vladimíra už dlouhá léta bojuje s dušností a se svými nemocnými plícemi. Takřka každý týden byl z pražského bytu v Holešovicích odvážen do Motola sanitkou. Do žil mu musely v kapačkách vpravovat kortikoidy, aby zase nabral dech.

Zpráva o smrti syna ho málem zabila

Přesně před týdnem v neděli se k němu ale donesla strašná zpráva: Jeho syn Vladimír právě zemřel. Tatínek na synovu smrt reagoval těžkým šokem a v Motole šlo do tuhého. „Jeho už tak slabé plíce dostaly ze smrti syna šok, jen stěží odolávaly stresu a smutku. V průběhu hospitalizace se u něho navíc vyvinul prudký zápal plic. Uvidíme, jak to bude dál,“ pokračoval zdroj z Motola.

Pátečního pohřbu syna Vladimíra se tedy tatínek rozhodně nemohl zúčastnit. Synovu smrt málem odnesl sám smrtí a ještě teď není vyhráno. Jeho mladší syn Michal si skutečně zoufá. Dřív než otce pohřbil bratra, a teď ho může hodinu co hodinu potkat další rána…

Tři bratři drželi při sobě

Jeho a Vladimírův tatínek se sice s jejich matkou už dávno rozvedl, stále byli ale v kontaktu. „Když se jejich otci narodil v roce 1988 třetí syn Oliver, Vladimír narození o třicet let mladšího bratra oslavoval v Divadle Na Zábradlí,“ ujišťovala Blesk známá rodiny.

Tři bratři, vlastní i nevlastní, prý drželi při sobě, navzájem se podporovali a sledovali svoje osudy. A protože Michal zařizoval poslední přípravy pohřbu Vladimíra a sám na tom byl psychicky zle, nejmladší bratr Oliver se staral o tátu, který se rozvedl i s druhou ženou, jeho matkou.

Nikdo nečekal, že umře tak brzy

„Oliver bydlí v Jindřichově Hradci, ve čtvrtek jel do Prahy na pohřeb a za tátou do nemocnice,“ upřesnil zdroj a pokračoval: „Všichni jsme věděli, že na tom Vladimír je špatně. Ale že umře tak brzy, nikdo nečekal. Vkládali jsme naděje do operace profesora Pafka. Tatínkovi se informace o Vladimírově zdravotnímu stavu rodina snažila dávkovat opatrně, šetřili ho, ale nedělní smrt už mu zatajit nešlo,“ svěřila přítelkyně rodiny.

Zdraví se mu také krutou zprávou o synově smrti prudce zhoršilo, málem přestal dýchat, a dodnes nikdo neví, jak to dopadne. „Je mi těch kluků líto. Ta nemilosrdná jim nejdřív vezme bráchu, a kvůli tomu je k ní na poloviční cestě i jejich otec. Je to k pláči,“ dodala rodinná přítelkyně.

Fotogalerie
15 fotografií