Problémy se žaludkem trápí Vladimíra Dlouhého už roky. „Jednou mi dokonce prasknul vřed a to jsem byl podle doktorů jen několik minut od smrti,“ přiznal se před časem herec. Za jeho žaludeční trable může především Dlouhého láska k alkoholu a stresující herecký život.

Deník Aha! nyní Dlouhého přistihl, jak jde do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. "Je zde na vyšetření, uvidí se, zda bude nutná hospitalizace," řekl deníku zdroj z nemocnice. Odpoledne Dlouhý nemocnici opustil, jeho stav je ale natolik vážný, že další návštěva nemocnice je podle deníku otázkou času.

Fotogalerie
2 fotografie

„Pan Dlouhý bohužel dlouhodobě nedodržuje předepsanou životosprávu, která mu byla po prvních problémech se žaludkem nařízena. Výsledkem je, že má žaludek několikrát operovaný, ale stejně to nepomohlo,“ řekl pod podmínkou anonymity Blesk.cz jeden z lékařů, který v minulosti o slavného herce pečoval.

Lékaři si neví rady

Podle zpráv z okolí Dlouhého je jeho zdravotní stav natolik vážný, že lékaři už nevědí kudy kam. Problémy navíc zvětšuje svým přístupem i sám Dlouhý – ten odmítl přestat pít a kouřit. „Když se vředy žaludku neléčí, snadno mohou skončit rakovinou,“ zdvihá varovně prst specialista na výživu Jaromír Čeleda.

Dlouhému na začátku letošního roku odstranili část žaludku, která byla nevratně poškozena a v těle dělala neplechu. „Jenže to bohužel příliš nepomohlo. Bohužel, v případě pana Dlouhého už jde o život,“ dodal zdroj Blesk.cz. Samotný Vladimír Dlouhý se o nemoci s Blesk.cz odmítl bavit.  Telefon pak při dotazu na bratra položil i jeho bratr Michal Dlouhý.