Odtamtud se vyhublý a se zsinalou tváří vrací na noc do nemocnice na oddělení gastro taxíkem. A snaha zoufalé životní partnerky Petry Jungmannové (38), která nosí otci svých čtyřletých dvojčat ovoce? Vyznívá vniveč! „Bojíme se o něj. Tím, že si nedokáže odepřít chlast, hazarduje se životem,“ shodují se jeho herečtí kolegové. Rodina Dlouhého telefon nezvedá. Lékaři budou vyděšení, až zjistí, jak herec tráví hodiny, kdy nemusí být v nemocnici.

Jak to vidí odborník na léčbu závislostí?

„Některé profese jsou ve vztahu k závislosti na alkoholu rizikovější a herectví k nim rozhodně patří,“ řekl pro Blesk.cz MUDr. Karel Nešpor, odborník na léčbu závislosti na alkoholu. „Důvodem je především nepravidelný životní styl, snadná dostupnost alkoholu a samozřejmě také stres,“ pokračuje.

„V takovémto případě už jde jednoznačně o zhoršené sebeovládání. Závislý v takovémto stádiu není schopný přestat pít ani kvůli zdraví, ani kvůli své rodině,“ dodává doktor Nešpor.

Fotogalerie
9 fotografií

Rady lékařů ignoruje

Dlouhý se cestou z nemocnice jen na minutu zastavil doma pro prázdnou plastovou láhev a okamžitě zamířil do hospody, která je pouhých padesát metrů od jeho bytu. V hospodě, kde se točí plzeňská dvanáctka, strávil hodinu a pak se s kamarádem z mokré čtvrti ve vřelém objetí a s dvěma naplněnými jedenapůllitrovými lahvemi vrátil domů. Evidentně jim obsah dlouho nevydržel a zanedlouho se Dlouhý do své oblíbené restaurace vypravil opět. Společnost u stolu mu tentokrát dělaly tři dámy.

V devět večer ho taxík odvezl nazpátek do nemocnice. „Vypadal jako smrtka,“ řekli Blesku očití svědci. Dlouhého partnerka Petra Jungmannová poté, co před desátou večer dorazila domů, obstarala domácnost a vyvenčila psa, spěchala za Dlouhým do nemocnice na Karlově náměstí. Cestou se ještě zastavila u asijského zelináře, aby mu donesla ovoce. Vzhledem k tomu, že Dlouhý si ale raději než vitamin C doplňuje ty, jež obsahuje chmelový mok, snaha zlepšit jeho zdraví sotva může být korunována úspěchem.

To, jak Dlouhý sám sebe devastuje, nenechává chladným nikoho z hereckého světa. „Když se postaví na jeviště, je to koncert. S bratrem Michalem u nás mají 6. února hrát představení Chvála bláznovství. Věříme, že se uskuteční,“ řekl Blesku mluvčí Divadla Kalich Jaroslav Panenka. V to samé doufají v Divadle Bez zábradlí. Tam se má už zítra hrát komedie Příliš drahá Mathilda, ve které Dlouhý účinkuje společně s Jiřinou Jiráskovou.