Josef Rychtář se brání informacím o tom, že sám Bartošové podával léky, nebo měl jejich zpěvačkou užívání pod kontrolou.

"Rozhodně se musím ohradit, proti tomu, že já bych jí dával jakési utlumující prášky proto, abych od ní měl klid, aby mě třeba neotravovala," řekl Blesk.cz zdrcený Rychtář.

Přiznává však, že Bartošová v telefonu z italské Boloni zněla, jako by byla pod vlivem farmak, a že o pomoc Rychtáře požádala z čistého zoufalství.

"Ona mně volala a volala mně určitě ne proto, že by mě chtěla slyšet. Já myslím, že z toho rozhovoru je jednoznačně patrné, že je ve velmi závažném stavu. Je to z toho hovoru slyšet, kde mluví nesrozumitelně. Já jsem to vyhodnotil, že je pod návykovou látkou."

Otázkou tedy zůstává, zda nemá pravdu spíše okolí Ivety Bartošové, které svorně tvrdí, že Bartošová léky užívala nejen při bolesti zlomené klíční kosti, ale již dlouho před tím a že tím, který měl nad léky kontrolu, byl právě Josef Rychtář.

„Nemohla je sama zneužívat, musel jí je dávat Rychtář. Měl je vždy pod palcem. Vždyť je před ní dokonce zamykal v autě a měl k nim jako jediný přístup,“uvedl server Super.cz.

Pravdu o tom, jak to s užíváním léků bylo, by mohla objasnit jen sama Iveta Bartošová. Ta bohužel v tuto chvíli není schopná ani holé věty a tak ještě chvíli bude trvat, než se celá situace objasní.

Fotogalerie
5 fotografií