Valná část naší veřejnosti bohužel míní, že krátké sukně, které od šedesátých let dvacátého století z módní scény v podstatě nezmizely, jsou výsadou dívek, mladých žen. Na těch starších vypadají nepatřičně a nosit je po šedesátce je zcela nemožné, směšné, odsouzení hodné.

Mladé maso, obrazně řečeno, je zkrátka v krátké sukni hájené. I když odhaluje macatá, celulitidou poznamenaná stehna a sahá těsně pod těžkotonážní zadnici. Naštěstí prestižní, tendence odívání ovlivňující módní návrháři, kritici, stylisté mají na věc jiný pohled, jenž neurčuje datum narození, ale estetický vjem.

Tolik diskutovaný věk ale i tak samozřejmě ignorovat nelze. Minisukně ve zralém věku nejistí jen dobré nohy, ale především způsob, jakým se prezentují, do outfitu začlení. Věčné kokety, diblíci, plastikami vylepšené, dietami týrané a fitness zocelené Barbie to mají předem prohrané…

Pamatujte, že…

  • Ultra mini (délka sahající dlaň pod rozkrok) jsou tabu. Ostatně ty jsou mnohdy ožehavé a na styling náročné i u dívek, mladých žen.
  • Byť štíhlé, tvarem přitažlivé nohy vypadají u zralé ženy mnohem lépe v punčochách.
  • Uměřenost je nutná. Když mini délka, tak balerínky, casual mokasíny, nebo kozačky ve stylu jezdeckých holin. Zkrátka žádné vysoké, eroticky provokativní podpatky a totéž platí pro hluboké dekolty, upnuté, tělo kopírující střihy.
  • Nejde jen o nohy v mini, ale o celkovou linii. Štíhlými stehny a lýtky se mnohdy chlubí ženy s vnadnými ňadry a zavalitějším trupem, což je ve zralém věku častá figura. Pozor na to, pozor na disproporce – chce to rafinovaný styling, promyšlenou kamufláž!
  • Mládí snese mnohé, ale od jistého věku by měla být prioritou kvalita, nikoli módní tendence. Od ženy padesát plus se předpokládá zkušenost, s jakou si z trendů vybere to, co jejímu stylu konvenuje. Nadčasovost, klasika a krátká délka se rozhodně nevylučují.

Fotogalerie
5 fotografií