Šortky do letního šatníku patří. Dokáží přidat na sex-appealu, pokud se v nich vystavují dobře tvarované štíhlé nohy a stehna bez celulitidy. Kalhoty s kratičkými nohavicemi navíc umí odhalit víc než minisukně, aniž by si styling musel zadat s ordinérností (pokud nechybí vkus). A vzhledem k módě kontrastů, trendu slučovat neslučitelné, přesahují žánr oblečení pro volný čas.

Figurují i v plejádě kreací, v nichž se exhibuje na neformálních party. Nicméně i přes tuto značnou toleranci je dobré ctít jistá pravidla hry.

Pamatujte že…

* Šortky do kanceláře nepatří. V provokativních hot pants můžete leda tak obsluhovat na pláži, mýt u pumpy okna aut. Uznalí řidiči jistě lepé křivky štědrým spropitným ocení.

* Pokud si nejste jisté stylistickou zdatností, vsaďte na prověřenou kombinaci šortek s nátělníkovým topem, velkorysou košilí, ale i plandavým pulovrem.

* Denim sice představuje hájenou (poněkud vyčpělou) klasiku, ale mnohem atraktivnější je plátno, len, kůže, v případě volných nohaviček hedvábí.

* Na spojení šortek a těsných pupík odhalujících triček zapomeňte. V případě diskotéky, party, letně uvolněného casual stylu rozhodně.

* Rovněž pozor na ožehavý trend slučování neslučitelného, pozor na spojení šortek s blůzami, sáčky, společensky vyhlížejícími topy či střevíčky na podpatku. Stačí málo a outfit vyzní křiklavě, pouťově, ordinérně. Zkrátka nevkusně.

* Obecně lze říci, že dobrou volbou (samozřejmě záleží na celkovém stylingu) jsou ploché minimalistické sandálky zvané žabky, letní kozačky, u sportovního outfitu tenisky.

Františčino hodnocení českých celebrit v kraťáskách najdete v naší galerii
Fotogalerie
5 fotografií