Na pódiu sportovní haly Sparty Praha na holešovickém Výstavišti je přivítal velký aplaus publika. Ještě před nimi jako předskokani vystoupily české kapely Vypsaná fixa a Visací zámek.

Pražský koncert Iggyho Popa a The Stooges měl mít podle plánů pořadatelů na rozdíl od jejich mnohých ostatních poněkud jinou podobu - pódium mělo být umístěno uprostřed haly, aby koncert získal klubovou atmosféru. Nakonec se ale pódium nacházelo klasicky na kraji plochy.

Iggy Pop již v ČR několikrát koncertoval. Poprvé a podle pořadatelů možná také naposledy jej ale dnes je možné vidět s The Stooges, s nimiž vystupoval koncem 60. let a na začátku 70. let.

Iggy Pop se narodil v roce 1947 jako James Newell Osterberg v Muskegonu v americkém státě Michigan, na hudební scéně se objevil v 60. letech. Po léta nasával vedle rocku i další hudební styly a už dlouho je jedním z nejvšestrannějších hudebníků. Jedna z nejvlivnějších hudebních osobností si ale také prožila těžké období alkoholové a drogové závislosti, což mimo jiné vedlo k rozpadu The Stooges v 70. letech.

Původní sestavu kromě Iggyho tvořili bratři Ron (kytarista) a Scott (bubeník) Ashetonové, na baskytaru hrál Dave Alexander, který již zemřel. Na scénu se Iggy Pop s The Stooges vrátili před pěti lety v obnovené sestavě, v níž nyní na baskytaru hraje Mike Watt. Loni vydali album The Weirdness.