Nyní konečně přišel s dobrou zprávou. Léčba je prozatím úspěšná a hvězda filmu Hříšný tanec je snad z nejhoršího venku. Sní o jediném - životě bez rakoviny!

Válku s rakovinou herec ještě nevyhrál, ale odmítá se vzdát bez boje. Je přesvědčen, že nad rakovinou slinivky břišní, která mu byla diagnostikována v lednu, zvítězí. Při vystoupení v televizi Swayze navzdory všemu, co ho tento rok potkalo, působil zdravým dojmem.

"Stále sním o budoucnosti s dlouhým a zdravým životem. Životem, který nebude ve stínu rakoviny," řekl s nadějí v hlase všem svým fanouškům. Současně vyzval lékaře, aby se sešli a podělili se o své poznatky. "Čím déle nebudeme nic dělat, tím více lidí zemře. Společně můžeme vytvořit svět, ve kterém rakovina už nebude znamenat život ve strachu, beznaději. Stojím tu dnes večer jako další člověk, který žije s rakovinou a který vás prosí, abychom již nečekali," zakončil přáním herec své vystoupení.

Velkou oporou v uplynulém půlroce mu byla nejen manželka Lisa Niemi (52), ale také přátelé a veřejnost. Všichni mu dodávali sílu, která ho občas opouštěla. O prázdninách se vrhl opět na natáčení. Přijal roli v novém seriálu The Beast, v němž si zahraje agenta FBI.