"Byla jsem zrovna na lodi na moři u Gibraltaru, když mi zavolala agentka. Nic neříkala, jenom si začala broukat titulní melodii z bondovky a já okamžitě pochopila, že jsem tu roli dostala. Dokázala jsem ze sebe vypravit jen něco jako panebože!"

Radost absolventku britské Královské akademie divadelního umění částečně přešla hned první natáčecí den. Čekala ji líbací scéna s Danielem Craigem, představitelem neohroženého agenta 007.

"Naštěstí o ničem moc nepřemýšlím, jsem už taková, prostě jdu a udělám to," směje se.

"Říkala jsem si: Co se to s mým životem, propána, děje? To je šílené! Kdybych zavolala kamarádkám, umřely by smíchy. Nevěřily by mi, že jsem líbala Daniela Craiga..." přiznává představitelka agentky MI6 Fieldsové.

"Podobá se slečně Moneypenny," vysvětluje a zmiňuje při tom postavu, kterou vymyslel Ian Fleming a která se objevila v řadě předchozích filmů s agentem 007.

"Navenek je docela upjatá a puntičkářská, ale má rozverný pohled a je také drzá a poměrně roztomilá. Je jako protijed na všechny ty akční scény a poskytuje trochu komediálního odlehčení. Mezi ní a Bondem dojde k pár báječným slovním přestřelkám. Svým způsobem jde takřka o poctu klasickým Bond girls ze šedesátých let."

A kterého agenta 007 má nejraději? "No rozhodně Danielova. Miluji Seana Conneryho, ale myslím, že Daniel je dokonalý Bond pro současnou dobu," myslí si mladá britská herečka.

Jak si s rolí poradila a jaké všechny nástrahy překoná nejznámější agent na světě, můžete na vlastní oči vidět už za dva měsíce, kdy má snímek Quantum of Solace premiéru.