Představitelka filmové královny Alžběty II. se těžké drogy přitom nevzdala kvůli obavám z poškození zdraví. Večírky s koksem, jak se hovorově této droze říká, prý pro ni byly mnohem zábavnější. Jenže pak prozřela, jaké kriminální živly koupí omamné látky podporuje, a rozhodla se abstinovat.

Helen si užívala kokain v sedmdesátých a osmdesátých letech. Pak se ale dozvěděla o nacistickém zločinci Klausi Barbiem, šéfovi gestapa v Lyonu, jenž si žil spokojeně bez postihu v Jižní Americe a živil se právě obchodem s kokainem, který dodával také do Británie.

"Dávala jsem si trochu kokainu. Milovala jsem koks. Nikdy ne moc, ale jen trošičku na večírcích. Ale čím to pro mě skončilo, bylo tehdy, když chytili Klause Barbieho, lyonského řezníka, na počátku osmdesátých let. Skrýval se v Jižní Americe a žil si z obchodů jako kokainový baron," přiznala herečka v rozhovoru pro magazín GQ.

Třiašedesátiletá držitelka Oscara pak ještě dodala: "A četla jsem to v novinách a všechno najednou zapadalo a já jsem viděla, jak ta moje malá dávka kokainu na večírku má naprosto přímé spojení s tímto zatraceně strašným chlapem v Jižní Americe. A od té doby jsem se kokainu už nikdy nedotkla."