Oznámil to v pátek LaBoeufův právní zástupce Michael Norris, který tak poprvé upřesnil povahu LaBoeufova zranění.

Dvaadvacetiletý LaBeouf, který hraje v novém pokračování Indiana Jonese, byl zadržen v neděli v západním Hollywoodu poté, co v časných ranních hodinách havaroval. Podle policistů byl dvaadvacetiletý LaBeouf pod vlivem alkoholu, ale vyšetřovatelé uvádějí, že viníkem nehody byl řidič druhého vozu, který vjel do křižovatky na červenou.

Podle Norrise se LaBeouf podrobil čtyřhodinové operaci levé ruky, která zůstává znehybněná od lokte dolů. "Jeho lékaři věří v plné zotavení, ale kvůli náročné operaci i povaze zranění stále zůstává značné riziko infekce i dalších komplikací," uvedl Norris v prohlášení.

Fotografie, které se v pátek objevily na internetu, ukazují herce s rukou zakrytou obvazem, z nějž vykukuje jen malíček. LaBeouf natáčel film Transformers 2: Revenge of the Fallen. Snímek je pokračováním filmového hitu Transformers, v němž na sebe v loňském roce filmaře poprvé zásadním způsobem upozornil. Podle režiséra Michaela Baye bude možná jeho zranění zapracováno do scénáře. "Dva prsty má hodně rozmačkané, ale my hledáme cestu, jak to dílem obejít a dílem zapracovat do scénáře," řekl Bay.

Čtěte také: Filmový syn Indiana Jonese řídil opilý