Podle policistů byl dvaadvacetiletý LaBeouf pod vlivem alkoholu a při nehodě si zranil ruku a koleno.

Herec se snažil odbočit na křižovatce, když se jeho vůz srazil s jiným automobilem a převrátil se. Jeho spolujezdkyně ani řidič nabouraného auta zraněni nebyli. "Zasahujícím policistům bylo okamžitě jasné, že LaBeouf požil alkohol a na místě ho zadrželi," řekl Scott Wolf z úřadu losangeleského šerifa. Hercova mluvčí Melissa Katesová bez dalších podrobností uvedla, že se v nemocnici podrobil operaci ruky a do práce se hodlá vrátit během měsíce.

LaBeouf zazářil v loňském letním filmovém hitu Transformers a letos se objevil po boku Harrisona Forda ve filmu Indiana Jones a království křišťálové lebky. Už v minulosti se několikrát otřel o hranu zákona, ale zatím nikdy nijak závažně, takže si jen posílil pověst "hodného hollywoodského hocha, který je jen trochu prudký".

Koncem loňského roku se v opilosti popral s ochrankou obchodu v Chicagu; obchod ho nežaloval a případ byl odložen. V únoru ho policisté v Burbanku kárali za kouření na prostranství, kde je to zakázáno, ale ani tento incident neměl právní dohru.