Třetí díl bude mít v Česku premiéru 31. července a na rozdíl od těch předchozích se nebude odehrávat ve slunném Egyptě, ale v Číně.

Ve filmu Mumie: Hrob dračího císaře se vrátí Brandon Fraser (39) v roli dobrodruha Ricka O’Conella, který se s celou svojí rodinou musí postavit hrozbě oživeného císaře a jeho armádě nemrtvých. Ve snímku bude plno akčních scén. Sám Fraser se při nich pěkně nadřel.

"Létal jsem vzduchem, skákal do propastí a z natáčení jsem si odnesl plno šrámů. Výsledek však stojí za to," říká sám herec. Nouze nebude ani o speciální efekty, které vznikaly v počítači. Tisícová armáda, sněžné monstrum, to vše ve filmu spatříme. O tom, že dojde i na bojová umění, svědčí i obsazení hlavní záporné postavy filmu. Nemrtvého císaře ztvárnil Jet Li (45), mistr kung-fu.

"Film nabízí od každého žánru trochu. Je tu akce, dobrodružství i humor. Každý by si měl najít něco svého," dodává režisér snímku Rob Cohen.

Fotogalerie
2 fotografie


Historie série Mumie

  • Mumie (1999) – První díl způsobil velký zájem o fi lmy odehrávající se v Egyptě. Hlavní hrdinové se v něm museli postavit hrozbě oživlé mumie kněze Imhotepa.
  • Mumie se vrací (2001) – Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat a hrdiny i zlého Imhotepa postavil proti nové hrozbě – Královi Škorpionovi.
  • Mumie: Animovaná série (2001) – Animovaný seriál navazující na úspěšné fi lmy se dočkal dvou řad. V Česku nikdy nebyl vysílán.
  • Král Škorpion (2002) – Vedlejší díl fi lmové série představil Krále Škorpiona jako hlavního hrdinu. Snímek se odehrával před první Mumií.
  • Mumie: Hrob dračího císaře (2008) – Po dlouhých šesti letech se série vrací na fi lmová plátna. Tentokrát se však nepodíváme do Egypta, jak bylo u série zvykem, ale do Číny.
  • Král Škorpion 2: Vzestup válečníka (2008) – Film, který je určený přímo na DVD, bude mít v USA premiéru příští měsíc. Dějově je zasazen před první díl.