Portrét Jaggera, který v sobotu oslaví 65 let, nafotil na první stranu časopisu kanadský zpěvák a skladatel Bryan Adams. Ten je oficiálním fotografem tohoto dobročinného projektu.

Do nového čísla také vyfotografoval Jaggerovu bývalou manželku, americkou modelku Jerry Hall, a britského zpěváka Michaela Bubleho.

Jagger a Adams spojily síly
Autor: AFP

Jagger a Adams spojily síly

Zachycené osobnosti mají na fotografii vždy ruku s rozevřenou dlaní za uchem jako výraz snahy lépe něco nebo někoho slyšet. "Jako hudebník přirozeně sympatizuji s projektem, který se snaží pomoci lidem si vážit své schopnosti vnímat zvuk a tento smysl si uchovat," citoval britský tisk Adamse.

Kanadská hvězda již dříve pro Hear the World získala a nafotila například britského zpěváka Roda Stewarta, skotskou zpěvačku Annie Lennox, britskou soulovou zpěvačku Amy Winehouse, americkou herečku a zpěvačku Lindsay Lohan a amerického zpěváka Smokey Robinsona.


Hear the World (Slyš svět): Je to celosvětová nezisková iniciativa s cílem informovat lidi o tom, jak si mohou chránit sluch a jak se vypořádat s emocionálními a praktickými dopady případného částečného či úplného ohluchnutí.

(Věděli jste, že Jagger spal i s první dámou Francie? Čtěte zde!)