"Ten úspěch byl pro mě vždycky tajemství," řekl k tomu v rozhovoru pro dnešní deník Le Parisien Michel Galabru, představitel hřmotného velitele četnické brigády Gerbera, kterému tak podkuřoval strážmistr Cruchot v podání Louise de Funese.

Četnickou ságu označil nekompromisně za ptákovinu

Taky ji prý ani nechtěl točit. "Říkali mi nedělej to, jsi blázen. Funesovi taky, ten měl z filmu komplexy. On se chtěl povznést, chtěl, aby si ho považovali, jeho sen bylo točit s Polanským," vzpomínal čtyřiaosmdesátiletý umělec, který má doma ceny pro nejlepšího francouzského filmového i divadelního herce.

"Dlouho jsem takříkajíc plival do polívky, až mi bratr jednou vysvětlil, co 'Četník' pro lidi opravdu znamená," řekl Galabru.
Zavzpomínal i na to, že mu díky 'četníkům' psali i lidi z Československa a že když měl čestný výkop v utkání pražské Slavie s Bayernem Mnichov, slavný Franz Beckenbauer dělal srandičky, když ho uviděl.

"Ještě dnes, když odcházím z divadla, na mě lidi volají, co Cruchot... Trochu mě to štvalo, ale koneckonců díky těm filmům jsem mohl prorazit a dělat i divadlo. Budu věčně četník."

Četník ze Saint-Tropez byl natočen v roce 1964, pak následovalo ještě pět dalších dílů, poslední z nich v roce 1982.

Nedávno bylo oznámeno, že v bývalé četnické stanici v Saint-Tropez, kde filmoví četníci sídlili, bude zřízeno muzeum, ve kterém zaujmou čestné místo připomínky z natáčení.