Novodobou vlnu pojištění celebrit odstartovala zřejmě Jennifer Lopez, o které se proslýchalo, že si celé své tělo nechala ohodnotit na miliardu dolarů. Nakonec se ukázalo, že se jedná o výmysl, ale přinejmenším pozadí Jennifer má cenu 27 milionů dolarů.

Nejčastěji si celebrity pojišťují nohy. Americká herečka Jamie Lee Curtis si během toho, kdy dělala reklamu pro jednu akciovou společnost, své nohy nechala pojistit na 1 milion dolarů. Ve stejné hodnotě si své nohy cení i pornohvězda Porshce Lynn. Tou, která však rekord pojistky nohou ´trhla´, byla Mariah Carey. Nechala si je totiž ocenit na miliardu dolarů. Stalo se tak poté, co dělala reklamu pro společnost Gillete a ta její nohy označila přímo za božské.

Fotogalerie
5 fotografií

Pikantnost na sebe nedávno prozradila supermodelka Heidi Klum. Uvedla totiž, že její levá noha má menší hodnotu než ta pravá, jenž je odhadována na 600 000 liber. Levou pak kvůli malé jizvě byla pojišťovna ochotna ohodnotit pouze na 500 000 liber.

Muži si mohou pojistit například své ochlupení. Právě to udělal zpěvák Tom Jones, když začal mít strach, že bude méně sexy, pokud přijde o své chlupy na hrudi. Nechal si je tedy pojistit na 7 milionů dolarů. Za takovou sumu by si pak zřejmě nechal na svou mužnou hruď udělat dokonalé implantáty.

To další hudebník, kytarista skupiny Rolling Stones Keith Richards, se tak obával toho, že nebude moci jednou hrát na kytaru, že si své ruce nechal pojistit na téměř 2 miliony dolarů.

Zřejmě o nejkurioznější případ se mezi celebritami postaral v 80. letech rocker David Lee Roth. Na jeden milion dolarů si totiž nechal ocenit své sperma.

Pokud zabrousíme více do minulosti, podívejme se na slavnou skupinu Beatles. Poprask tzv. beatlemanie způsobil to, že ´brouci´ se při svém prvním turné ve Spojených státech raději nechali pojistit na 1 milion dolarů.

V České republice zatím pojištění celebrit příliš obvyklé není. Jako první se o něj postaral houslista Pavel Šporcl. Ten si nechal pojistit nejen své ruce, které mu zajistily věhlas, ale dokonce i pár cenných houslí a smyčce.