Podle agentury AP zatím policie neoznámila, zda Brolin, který v novém Stoneově filmu hraje prezidenta George Bushe, a jeho kolegové byli propuštěni.

Porval se Brolin, který bude hrát Bushe

Film, který začal Oliver Stone natáčet letos v květnu v Shreveportu, se jmenuje jednoduše W a pojednává o americkém prezidentovi Georgi W. Bushovi. Kromě Brolina v titulní roli se v něm objeví Wright coby bývalý ministr zahraničí Colin Powell.

V obsazení je také Elizabeth Banksová jako první dáma Laura Bushová, Ellen Burstynová a James Cromwell coby manželé Bushovi starší a Thandie Newtonová v roli ministryně zahraničí Condoleezzy Riceové. Ti se ale zřejmě v baru neprali.

'W' nemá být protibushovský

W je třetím "prezidentským" filmem Olivera Stonea, který už natočil snímky Nixon (1995) a JFK (1991). Nový film podle Stonea bude o životě a prezidentování Bushe juniora. Nemá ovšem být antibushovskou polemikou, říká režisér, který v roce 1981 získal čtyři Oscary za film Četa, ale "skutečným, pravdivým portrétem toho muže, který se z alkoholového floutka stal nejmocnějším mužem světa".