Zpívající trojnásobný děda, rocková legenda a synonymum Rolling Stones, Mick Jagger, oslaví za pár dní 65. narozeniny. Z pódia se ale slézt nechystá. O nejslavnější rockovou skupinu světa je totiž pořád zájem.

Měl spoustu žen. Jeho vztahy byly bouřlivé či přímo skandální. Divoch Jagger to ani jinak neumí. Koneckonců - slávu mu nepřinesl jen zpěv, ale i ženy, víno a drogové mejdany. A to měl být Michael Philip Jagger původně učitelem - tak jako jeho otec i dědeček.

 

Praotec skandálů

Skandály a divoké 'románky' s ženami nejrůznějších vrstev, od současné francouzské první dámy Carly Bruni až po groupies, milenky rockových muzikantů, které je provázely na turné a sdílely s nimi lože, jsou pro Micka Jaggera typické.

Vše začalo bouřlivým vztahem s o tři a půl roku mladší zpěvačkou Marianne Faithfull v letech 1965 až 1970. Tu našla policie při drogové 'šťáře' v australském domě Keitha Richardse zahalenou jen do kožešiny.

V září 1970, když se k porodu Jaggerovy prvorozené dcery Karis (37) chystala zpěvačka Marsha Hunt, se Mick na party po koncertě seznámil s o sedm let mladší Biancou Pérez-Mora Macías. Okouzlila ho svou francouzštinou. Vzali se 12. května 1971, o pět měsíců později mu porodila dceru Jade.

Fotogalerie
3 fotografie

Trable s Jerry

Jenže Jagger se zanedlouho zapletl s modelkou Jerry Hall, a tak následoval rozvod. I s Jerry Mick nakonec vlezl do chomoutu, to už ovšem měli několik společných dětí. Když se rockerovi omrzela i Jerry, rozhodl se hinduistický plážový obřad napadnout u soudu. Ten mu vyhověl a manželství bylo 9. července 1999 anulováno.

Ostatně, důvodem, proč manželství s Jerry zkrachovalo, byly Mickovy pletky s modelkou Carlou Bruni (40), nynější manželkou francouzského prezidenta Sarkozyho.

 

Modelka střídala modelku

Postelí Micka Jaggera prošel nespočet žen. Modelky Chrissie Shrimpton, Pamela Des Barres, Bebe Buell (matkou herečky Liv Tyler) nebo Janice Dickinson. Výsledné skóre: Slavný rocker má sedm dětí se čtyřmi ženami: čtyři dcery a tři syny. Zatím nejmladší Jaggerův potomek, syn Lucas (9), za svůj život vděčí aférce s Lucianou Gimenez.

Divokého rockera se zřejmě podařilo zkrotit až jeho poslední partnerce - uznávané americké stylistce L'Wren Scott (40). Otázkou ovšem je, jestli za uklidněním Jaggera nestojí spíše jeho požehnaný věk, umocněný celoživotní konzumací drog a alkoholu.

Loni se každopádně rozpoutaly spekulace o zasnoubení Micka a L'Wren, která se pyšnila velkým diamantovým prstenem. Případný Jaggerův sňatek je zcela proti mysli některým jeho dětem. Kupříkladu dcera Elizabeth otcovu přítelkyni nemůže vystát, odmítla kvůli ní i loňské vánoční setkání s taťkou Mickem.


Rolling Stones na plátně

Máte rádi Rolling Stones? Pak můžete zajít od čtvrtka na koncert do kina! Součástí snímku The Rolling Stones: Shine A Light oscarového režiséra Martina Scorseseho je kromě koncertních záběrů i pár roztomilých archivních rozhovorů.

"Ten film je opravdu hodně vydatný, byl jsem vyčerpán už samotným koukáním na něj," smál se Mick Jagger. "Film je technicky dokonalý. Krásně plyne a je to i díky skvělému střihu," dodal. Ale nejen díky nim. Slavní 'Stouni' předvádějí výkony hodné mladíků a ne pánů v letech. "Není v tom žádné tajemství. Já jsem se takhle prostě už narodil. Do třicítky to jde všechno tak nějak samo, ale pak už se člověk musí udržovat a chodit do posilovny," poznamenává k tomu Jagger.