Fámu vyvracejí i samotní herci, napsal dnes server BBC News.

Britský deník Daily Mail tento týden uvedl, že se šestice představitelů hlavních postav sitcomu inspirovala úspěchem filmu Sex ve městě, který rovněž vznikl podle úspěšné seriálové předlohy, a rozhodla se znovu sejít a natočit o "Přátelích" celovečerní film. V kinech se měl údajně objevit do 18 měsíců.

Zástupce Warner Bros. ve Velké Británii Jayne Trotmanová však pro BBC prohlásila, že "na celé historce není ani trochu pravdy". Také John Fogelman, tiskový mluvčí Courteney Coxové, jež v sitcomu ztvárnila neurotickou Moniku, prý o žádných plánech na film neví. Podobně se vyjádřila i Lisa Kastelerová, mluvčí Matthewa Perryho alias seriálového Chandlera, která uvedla, že fámy o přípravě snímku nejsou pravdivé.

Pověsti o návratu zábavné partičky z newyorské kavárny Central Perk, kterou ztvárnili Jennifer Anistonová, Courteney Coxová, Matthew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrowová a David Schwimmer, kolovaly Hollywoodem ihned po odvysílání poslední řady seriálu v roce 2004. O popularitě pořadu svědčí, že jeho závěrečnou epizodu ve Spojených státech vidělo 52,5 milionu diváků.

Přátelé vnikli do amerických domácností v roce 1994. Od té doby se jejich vzlety i pády a životní peripetie staly součástí životů milionů Američanů i diváků po celém světě, včetně Česka. Po skončení seriálu se cesty šestice hlavních představitelů rozešly a všichni poté, i když s rozdílným úspěchem, pokračovali v budování své herecké kariéry.