Kultovní Akta X ovlivnila generace, a přesto, že představitelé hlavních rolí David Duchovny a Gillian Anderson nikdy v jiných seriálech ani filmech nezabodovali, honosí se statutem megahvězdy.

Po šestileté přestávce se agenti vracejí. Tentokrát v již druhé filmové adaptaci seriálu. Ten se vysílal dlouhých devět let a vzniklo 202 epizod.

Fotogalerie
3 fotografie

O ději nového filmu Akta X: Chci uvěřit, který bude mít českou premiéru 24. července, se naspekulovalo hodně, ale nikdo vlastně přesně neví, o čem bude. A to je přesně záměr jeho tvůrců. Diváka chtějí šokovat přímo v sále u plátna, a ne předem prozradit děj. Každopádně se můžeme těšit na příběh plný zvratů a šokujících odhalení.

Ve snímku by přitom neměli být přítomni mimozemšťané, na nichž byl hlavní příběh celého seriálu založen. Hlavní protagonisti se k postavám rádi vracejí, i když další řady seriálu by točit již nechtěli. Gillian Anderson se těší z poklidného rodinného života a očekává svého třetího potomka.

David Duchovny je spokojen se seriálovými rolemi a úspěch sklízí za postavu cynického spisovatele v tvůrčí krizi v seriálu Californication. Ať již herci natočí jakýkoliv film či seriál, tak si je veřejnost bude vždy pamatovat jako agenty Muldera a Scullyovou...


S čím už se agenti utkali?

Mimozemšťané

Upíři

Vlkodlaci

Smrticí virus

Duchové

Všelijaká monstra


David a Gillian: Měli spolu něco?

Jeden ze zajímavých podtextů seriálu byl vztah mezi jeho hlavními protagonisty. Hlavní hrdinové, muž a žena, kteří spolu tráví spoustu času v práci a vzniká mezi nimi silné pouto. Tvůrce seriálu Chris Carter však vždy ponechal vše pouhým náznakům. Obětí, polibek nebo vyznání lásky při horečce.