"Newman říká, že se mu daří dobře," uvedl jeho mluvčí Jeff Sanderson v e-mailu zaslaném agentuře Reuters a dalším médiím. Na jakékoliv telefonické dotazy odmítl podrobněji odpovědět.

"Takhle mi to (Newman) řekl. Říká, že se mu daří dobře, a toto je prohlášení, o něž jsem se s vámi chtěl podělit, víc nevím," uvedl Sanderson. "Mluvil jsem s jeho kanceláří... toto je prohlášení, které přišlo přímo od něj."

Podle četných zvěstí kolujících od pondělí v médiích a na internetu zjistili lékaři u třiaosmdesátiletého veterána stříbrného plátna rakovinu plic. Údajně se podrobuje ambulantní léčbě v newyorském Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Mluvčí léčebného zařízení uvedla, že není informována o tom, zda se tu Newman skutečně léčí.

Herec, který si zahrál v asi 60 filmech a exceloval například ve snímcích Butch Cassidy a Sundance Kid, Podraz či Frajer Luke, se odebral na odpočinek loni v květnu. Zjistil prý, že už mu hraní nejde tak jako dřív.

Minulý měsíc se Newman vzdal režírování divadelní adaptace románu Johna Steinbecka O myších a lidech, kterou má letos uvést divadelní společnost Westport Country Playhouse ve městě Westport ve státě Connecticut. Divadlo, které řídí Newmanova žena Joanne Woodwardová, by mělo hru uvést v říjnu. Na režisérském křesle nahradí Newmana Mark Lamos.