Zdravotní stav herce Patricka Swayzeho (55, Hříšný tanec), u něhož byla letos v březnu diagnostikována rakovina slinivky břišní, se opět zhoršil.

Lékaři mu podle rakouského tisku dávají maximálně dva týdny života! Swayze žije přítomností a nedávno obnovil manželský slib se svojí ženou Lisou Niemi (51). Má strach, že 33. výročí svatby by se nemusel dožít...

Jejich první svatba proběhla 12. června 1975. A romantický obřad se rozhodli zopakovat i teď. „Patrick chce žít jenom přítomností,“ prozradil zdroj z jeho blízkého okolí. Metastázy mu pravděpodobně v brzké době zasáhnou i mozek. Nejvíce času tráví s milující ženou, chce jí být neustále nablízku. I proto se rozhodl, že opět obnoví svůj manželský slib a podruhé si s manželkou řekli ano.

Původně mu lékaři dávali 5 týdnů života. Herec se okamžitě podrobil radikální chemoterapii. Nádor se po prvních třech dávkách zmenšil, ale ne dostatečně. Podstoupil i experimentální léčbu, avšak ani ta mu život zachránit nedokázala. I když zpočátku mu lékaři dávali naději na uzdravení, vzápětí přišel další šok. Podle lékařů mu zbývají maximálně dva týdny života.

Zákeřná nemoc se podepsala nejen na psychice hollywoodské star, ale i na vzhledu. Kdysi urostlý Swayze výrazně zhubnul. Před očima se mění v chodící trosku. Snaží se být silný, občas se na jeho tváři objeví úsměv, ale nikdo si nedokáže představit, čím vším si už musel během poslední tří měsíců projít. Je odkázán pouze na tekutou dietu, protože přijímání tuhé stravy mu dělá problémy. „Je na čase modlit se za zázraky,“ svěřil se jeho přítel časopisu US magazine.