Tak dlouho tvrdil, že je čistý a že k lékům, alkoholu a drogám už několik let ani nepřičichl, až skončil na odvykací kúře.

Steven Tyler se nechal zavřít na klinice Las Encinas v kalifornské Pasadeně, kde mu lékaři pomohou odbourat závislost na prášcích. Frontman kapely Aerosmith přitom ještě donedávna prohlašoval, že je posledních dvacet let úplně čistý.

Šedesátiletý Steven si v osmdesátých letech prošel drogovým peklem a slabosti pro drogy se zbavoval hned na čtyřech specializovaných klinikách.

Zbavit se "definitivně" závislost na alkoholu a drogách mu prý pomohla především dcera Liv a kolegové ze skupiny Aerosmith. "Sice jsem trpěl jako pes a léčil jsem se hned na čtyřikrát, ale nakonec se mi podařilo získat od drog úctyhodný odstup. Jsem čistý a už se k nim nevrátím," tvrdil rocker ještě před časem.

Steven a jeho kolega Joe Perry získali v osmdesátých letech kvůli drogám přezdívku toxická dvojčata. Tyler nyní randí s Erin Bradyovou, která je typickou rock´n´rollovou ženou - miluje alkohol, flámování a jednou ji dokonce musela ochranka vyhodit z kasina, když se začala hlasitě hádat se všemi kolem, včetně Stevena.