Emancipovaná, nezávislá šéfredaktorka newyorského časopisu žije jen prací a o soukromí nechce ani slyšet.

Vynikající právnička se po nevydařeném manželství zase zařekne, že už nikdy nechce vidět muže... Takové jsou hrdinky z napínavých bestsellerů Danielle Steel - románové americké spisovatelky, která v srpnu oslaví jednašedesáté narozeniny. Sepsala už 54 knižních trháků a inspiraci čerpá z vlastních životních zkušeností...

Úspěšní, bohatí, ale zklamaní a leckdy zlomení životními prohrami a událostmi... Tak známe postavy z bestsellerů Danielle Steel. Sama spisovatelka, která ve svých rezidencích v San Francisku a Paříži obvykle pracuje na pěti knihách najednou, údajně nevede až tak napínavý a bouřlivý život.

Je ale pravda, že má za sebou pět nepovedených manželství, ze kterých čerpá zkušenosti pro své knižní příběhy. Poslední "love story" s Thomasem J. Perkinsnem, která netrvala déle než dva roky, pořádně "proprala" ve své novele The Klone. Manželé dnes žijí odděleně a podle všeho se snaží jeden druhému vyhýbat.

Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel, která se narodila v New Yorku a proslula pod pseudonymem Danielle Steel, odjakživa fascinoval reálný život plný dramatických zvratů: rozvod, manželství, smrt, adopce, sebevražda... Možná právě proto jsou její romány blízké lidem po celém světě bez rozdílu věku. Do této chvíle se prodalo více než 570 milionů kopií ve 47 zemích světa a 22 románů bylo zfilmováno. Některé z nich si nyní můžete koupit společně s časopisem Blesk pro ženy.

"Ocelová žena", jak ji mnozí přezdívají, si ročně přijde na slušné jmění. Ještě před deseti lety se zisk z prodeje odhadoval na 800 milionů dolarů, tedy zhruba 13 miliard korun. Dnes je mnohonásobně vyšší, a to Danielle rozhodně není u konce s dechem...