Jozef Rakyta měl celý život před sebou... a přece se rozhodl svou pozemskou pouť dobrovolně ukončit. V pondělí ve 4:27 ráno napsal na sociální síť děsivý status, ve kterém poděkoval dvěma konkrétním osobám a dodal, že se raději zabije sám, „než by to měli udělat jiní“. I když se mu prostřednictvím facebooku snažilo několik kamarádů domluvit, mladý muž byl pevně rozhodnutý. A nepomohla ani přivolaná policie.

„Na Dúbravskou ulici v Prievidzi byla dne 6.3. ve 4:47 vyslána posádka ZZS k muži nezjištěné totožnosti, ležícímu na zemi, který nejevil známky života. Po ukončení neúspěšné resuscitace posádka konstatovala smrt pacienta a na místo byl přivolán obhlížející lékař. Zásah probíhal v součinnosti s přivolanou policií,“ citoval slova Operačního střediska záchranné zdravotní služby slovenský deník Pluska.sk.

O tom, že na jeho skonu neměla žádná jiná osoba podíl, není sporu i podle toho, co Jozefovi bližní píší na sociální sítě. „Můj milovaný synek,“ plakala například jeho máma Jaroslava pod fotkou, kterou zveřejnilo solárium, kde pracoval. „Joyko, tohle jsi nám neměl udělat, jen tak odejít, vždyť jsme tě tak moc všichni milovali! Neeeeeee...“  Také jeho sestru Veroniku mimořádně smrt bratra zasáhla. 

„Proč můj bratříček? Joyko, to nemůže být pravda... Proč? Raději si měl jít na ten vysněný opuštěný ostrov...“ stýskala si truchlící sestra. Její slova rovněž dávají tušit, že něco málo o vnitřním boji, který Jozef sváděl, věděla. Co přesně ale dovedlo zpěváka, jenž si svým příjemným vystupováním a širokým úsměvem získal diváky SuperStar, až na úplné dno, to se dnes už můžeme jenom dohadovat.

Video
Video se připravuje ...

SuperStar: Soutěžícího přišla podpořit známá sestra! TV Nova

Je ale pravdou, že třeba na instagramu měl v popisku své osoby uvedeno, že ho nikdo nemá rád, a leccos naznačují i příspěvky, které Ratyka přidával poslední dobou na facebook. V nich dal jasně najevo, co ho asi v soukromí trápilo... Podle všeho ale nebyl spokojený se svým životem, jak dal najevo na konci loňského roku, kdy zhlédl jeden film... v němž se podle všeho „Joyka“ našel.

„Ach, to jsem si znovu pobrečel. Film o příteli, který odstaví celý svůj soukromý život jen kvůli tomu, aby pomáhal svým nej kámošům, i když se sám trápí, ale nedává to najevo, místo toho jen rozdává radost kolem sebe. Někdo natočil film o mně! A ještě je mu přes 30, bydlí u rodičů a neumí navázat partnerské vztahy, protože se jich bojí...“ napsal totiž na svůj profil smutně.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
86 fotografií