Miliardářka Kim Kardashianová si zakoupila slavný kříž na dlouhém náhrdelníku, který kdysi patřil samotné princezně Dianě. Výrazný šperk patří mezi slavné kusy. Aby také ne: Obsahuje velký čtvercový ametyst a zaoblené diamanty o 5,25 karátech na neobvykle dlouhé perlové šňůře.

Kim šperk, známý také jako Attalův kříž (Attalah Cross), vydražila za 197 453 amerických dolarů, tedy 4 368 746 českých korun. Stihla to jen tak tak - se svým příhozem zvítězila až v posledních pěti minutách aukce. Podle Sotheby's byla výsledná cena až dvojnásobná oproti té očekávané.

„Jde o velmi výrazný šperk co do velikosti, barvy i stylu, který vysílá velmi jasnou zprávu jak ohledně náboženství, tak i módy,“ uvedl expert Sotheby's London přes šperky Kristian Spofforth ve svém prohlášení. „Jsme potěšeni, že tento kousek získá nový život v rukou dalšího celosvětově slavného jména,“ dodal. Kim je ze svého nového doplňku prý nadšená a bere jeho vlastnictví jako poctu.

Diana kříž vynesla při mnoha příležitostech - například v roce 1987 na galavečeru humanitární organizace Birthright na pomoc těhotným ženám.

Video
Video se připravuje ...

Forejt k 25 letům od smrti princezny lidských srdcí: Diana udělala z královské rodiny lidi! Vera Renovica

Fotogalerie
161 fotografií