Suvariová se o svém stavu rozhovořila v podcastu Broad Ideas herečky a hvězdy seriálu O.C. Rachel Bilsonové (41). S manželem Michaelem Hopem, kterého si vzala v roce 2018, se jim v dubnu 2021 narodil syn Christopher Alexander. Bohužel, s následky porodu bojuje herečka dodnes.

„S poporodní depresí bojuji každý den,“ nechala se slyšet. „Příští měsíc mi budou kontrolovat hormony. Jo, je to všechno velmi reálné. Žiju s tím každý den,“ přiznala.

Podle Suvariové mohl depresi spustit i traumatický porod. Ten totiž ve výsledku vůbec nedopadl tak, jak si naplánovala. Po 24 hodinách doma musela být převezena do nemocnice, kde strávila dalších 24 hodin, po kterých byl chlapec na svět přiveden nouzovým císařským řezem. Naštěstí všechno dopadlo dobře, a tak z nemocnice odjeli v pořádku.

Traumatický zážitek v ní ale zůstal a způsobil další potíže… Ty si nejprve vyčítala, nakonec je ale přijala. „My jako matky máme na tyto emoce právo. Právě proto, že mám krásné miminko, které je naprosto zdravé, můj manžel je úžasný a dostali jsme se z nemocnice, stále cítím, že si můžu nechat nějaký prostor pro to, abych byla smutná nad tím, jak ten porod dopadl,“ vyjádřila se herečka, která zazářila například v děsivém seriálu American Horror Story.

Suvariová přiznala, že i rok a osm měsíců po narození syna jsou některé věci velký problém. „Seděla jsem na balkoně a říkala jsem si: ,Musím pryč z domu, musím pryč z domu.‘ Můj manžel říkal: ,Vždyť můžeš. Klidně jdi na procházku.‘ Jenomže já jsem cítila, že to nezvládnu,“ popsala.

Novopečená máma hodně bojovala například s tím, že je v pořádku nebýt s miminkem 24 hodin denně. „Pořád s tím válčím. Nemusím být se svým synem 24 hodin sedm dní v týdnu, abych z něj vychovala dobrého člověka. Je to hodně práce,“ svěřila se.

Video
Video se připravuje ...

Poporodní deprese: Jak je zvládnout? Podívejte se na příběh jedné z nás. Videohub

Fotogalerie
94 fotografií